fbpx
Dark Mode Off / On
Loppis & second hand Porslin Specialpedagogprogrammet

Ett examensarbete, PMU och några glas designade av Lasse Åberg.

Idag har dagen bestått av att jag begav mig till PMU ganska tidigt. Jag hade sett ut att de hade både snapsglas samt lite andra glas som skulle säljas på deras Facebooksida. Lika bra att passa på tänkte jag så där var jag när de öppnade för att ta det jag behövde. Glad i hågen var jag så klart när jag kom hem med glasen också.

Efter det så har jag pratat med de två fina människorna som jag skriver examensarbetet tillsammans med. Det börjar verkligen hända saker nu och vi börjar någonstans se slutet på ett väldigt fint arbete som jag ser framemot att lämna upp, bli granskat, opponerat och även reviderat innan det skickas in för bedömning och betygsättning. Helt galet att det är lite mer än en månad kvar bara, och att jag då kommer titulera mig själv specialpedagog. Livets resa hit där jag är idag från när jag började studera 2017 är förändrat och på många sätt kan jag nog inte ta in allt som skett under dessa år.

Hur som helst har jag suttit och svarat på alla era kommentarer också, 70 stycken som jag låg efter med. Nu är det nollat och känns bra, det är inte så att jag skiter i att svara när jag får kommentarer. Utan jag svarar alla, däremot så är det så att jag sällan har tiden att svara alla precis när de kommer eftersom jag vill läsa era bloggar och kommentera något hos er när ni varit så gulliga att lämna spår här. Då sparar jag det till rätt tillfälle, och ja då blir det ett gäng som sparas.

Nu ska jag fortsätta att läsa bloggar, kommentera lite bloggar och sedan skriva på examensarbetet. Kvällen är ju snart slut igen, tänk hur snabbt dagarna går ändå!

26 Comments

 1. Ja vet va du menar med kommentarer har fått massa men inte haft tid att svara på de hahah de bara ökar i antalet 🙂 Åhh vilka fräna glas gumman 😀 Love them ❤️😍

 2. Jag läser i dina rader hur lättad du känner dig inför den här sista månaden med studier, jag önskar dig verkligen all lycka till <3

 3. Jag har inte bloggat på över en vecka, verkligheten, våren har fått ta min tid… Snygga glas du köpt 💗 Så skönt att se slutet på ett långt arbete och vilken lycka den skolan har som får dig 💗 Kram

 4. Vilken tur att du fick tag på glasen som du spanat på. Härligt att du känner en stolthet över ditt arbete. Känns det inte både skönt och overkligt att snart vara klar? Jag är så dålig på att svara på kommentarer om det inte är rena frågor förstås. Tycker det blir så mycket samma saker som jag skriver.

 5. Blir så avis på att läsa att du skriver uppsatsen tillsammans med andra. Jag skriver min helt ensam då man tydligen inte får skriva ihop med andra på D-nivå. Jag tycker om att kunna bestämma allt själv och inte behöva “oroa” mig för andra gör/inte gör, men jag saknar ändå att ha någon att bolla med och att kunna dela upp saker. Skönt att ni börjar se ljuset i tunneln 🙂 Det gör inte jag… Haha!

  1. Förstår det, det verkar olika beroende på vad och vilket lärosäte man skriver på. På MDH vill de att vi skriver ihop för att kunna förstå processen, men på andra högskolor/universitet med samma nivå avancerad som jag läser så säger de en.

 6. Glasen är hur fina som helst! Älskar Lasse Åbergs alla verk, inte minst tavlorna.
  Tycker du ska vara väldigt stolt över dig själv att du når ditt mål om drygt en månad. Hoppas att du/ni kan fira rejält, trots alla restriktioner.

  Jag beundrar dig och alla andra som kommenterar kommentarer. Måste (lite skamsen) medge att jag aldrig gör det, för då blir bloggandet ett heltidsjobb, och det orkar jag inte med för att vara ärlig. Men huvudsaken är ju att du tycker att det är kul att kommentera:-)

  1. Visst är de fina :D. Åh jag försöker vara det så här i stressen :). Tycker det är kul att svara på kommentarer. Men förstår det, man ska inte ha någon press på sig med bloggande :).

 7. Who vad kul att bli färdig specialpedagog, så slog de mig, vad gör en specialpedagog – något helt speciellt naturligtvis 🙂 Vilken tur Google finns. Du ska alltså in och arbeta i skolvärlden, se till så alla barn eller ungdomar får extra hjälp med sånt de är i behov av. De behövs!

  Lars Åberg gör kul kost, jag gillar färger o de gör Lasse med 🙂 har några större tavlor (i gömmena) är nog affischer innanför glaset som han gjort. Har sparat dem i fall någon av barnbarnen vill ha sedan.

  Ha en fin söndag
  Kramiz

  1. Ja det känns verkligen jättebra :D. Haha ja du så är det :). Jag jobbar redan i skolvärlden men som lärare, detta blir lite mer djupdykning och att stötta och göra skolgången bra för eleverna :D. Visst är det så, gillar också hans konst :D. Åh så roligt :).

 8. Borde bli bättre att svara på kommentarer med men det hinns så sällan med men det är ett mål jag har i maj att jag skall göra, svara på mer kommentarer kanske inte alla men mer än idag. Jättefina glas. Fick massa fint porslin igår med

 9. Vilka fina glas. Älskar Åbergs design. Har ju själv 4 vinglas . 🙂
  Skönt att du snart är klar med examensarbetet 🙂
  Ha en fin söndag kram <3

 10. Så är jag med kommentarerna också!
  Jag godkänner snabbare än att hinna läsa+svara… varför jag godkänner kommentarerna(lättare också via mobilen) är för att det är mitt sätt att visa att jag har sett dem på bloggen =)<3 Jag är en datamänniska och föredrar att hålla på vid skärmen (har enbart stationär också S). Detta rimmar inte jättebra med min dyrbara tid till IRL och mitt lite mer oviktiga sociala media -/datatid med varandra… så när jag svarar så är jag då jag sitter vid datorn, annars är jag mer 80-90% frånvarande i ICL + sociala media under ett år, HAHAHHAAA! DIG gillar jag att kika in och är en av de första jag skuttar in å se hur du har det, TACK för alla åren och hoppas vi har massor med år till här kärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: