Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Loppis & second hand Porslin

Vinranka, Rörstrand och porslin i blåvitt.

Förra veckan kom mamma och min bonuspappa hit och lämnade Skilla. Samtidigt så fick jag det porslin jag köpt genom köpes och säljes i Orsa hit. Det var en mängd med Rörstrand och massor av fina Vinranka från Gefleporslin. Tyvärr råkade den ena såskannan åka ner i golvet när jag diskade så himla surt men annars är allt jättefint och står nu i vitrinskåpet och väntar på tillfällen att användas.

Igår var jag till PMU och Ta till vara, på Ta till vara hittade jag Vinranka igen ett kopp och ett fat för 1 kr sammanlagt, det följde så klart med hem! Glädjen i porslin ändå!

12 Comments

  1. Flytande blå-porslin hade jag fått av min faster. Jättefint porslin, men på grund av utrymmesbrist gav jag det vidare till min brorson när vi flyttade till Spanien så det fick gå vidare i släkten. (Kollade med faster att det var okej, och brorsonen kanske uppskattar gåvan mer nu när han har blivit lite äldre 😉 ).

    Väldans bra pris, men synd på såsskålen…

    Ha en fin start på helgen!

  2. Så mycket härligt porslin ja, verkligen vackert. Kul att fynda med. Men så tråkigt att en åkte i backen men det är sådant som händer.

  3. Har aldrig sparat på porslin, men tycker verkligen det är så fint. Vad tråkigt med såskannan. så surt då något går sönder så

  4. Vad roligt med nytt vackert porslin! Det skulle vi behöva här hemma också men måste först hitta ett bra skåp att förvara det i. Defintivt ett i-landsproblem 🙂

  5. Så mycket fint porslin och vila fynd. Det går det inte att göra här utan det är ganska så dyrt faktiskt vilket är lite synd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa