Vad är det för maj som Dalarna bjuder på i år undrar jag? Andra år vid den här tiden har jag burit klänning minst en gång, men i år går jag fortfarande med ungefär samma kläder som i april. Träffar på människor som fortfarande bär sin vinterjackor, och det har snöat till och från i maj. Inget riktigt majväder, nu var det visserligen några dagar sedan snön föll och jag hoppas innerligt att det var sista snöfallet och att värmen behagar komma nu istället.

Idag står det jobb på schemat. Jag ska jobba till klockan 14:00, sedan ska jag tanka bilen. Imorgon efter jobbet åker jag nämligen till Furudal och mamma samt bonuspappa för att träffa dem en stund. Sedan vet jag inte ännu om jag ska åka hem på kvällen eller om jag blir kvar. Det visar sig jag håller det helt enkelt öppet.

Hur som helst så hoppas jag dagen ska ticka på bra, jag ska hinna med en hel del innan kvällen så det behöver nog vara ganska många timmar denna dag. Jag ska svara på era kommentarer också, många frågar varför de inte syns men det beror på att jag publicerar dem efter att jag läst. Det är lättare för mig att komma ihåg att gå tillbaka till era bloggar då, samt att jag hinner svara på alla. Jag har dock lite få timmar på dygnet nu som student med examensarbete samt jobb och ett försök till fritid.

34 kommentarer

 1. Dottern och jag pratade om det därmed kläder igår. Jag som brukar ta av mig strumporna i slutet av april. Fortfarande den tunna dunjackan på. Några få dagar har jag haft läderjackan på.

 2. Så mysigt att få åka och hälsa på din mamma. Jag längtar tills jag kan åka till pappa, vill inte riktigt det ännu med tanke på covid-19 och hans ålder på 86 år.

 3. Det är inte bara dalarna som sviker, Umes maj är så genomvidrig att jag vill åka tillbaka och göra om den bara…

 4. Vädret har verkligen varit så kallt och konstigt i maj! Vi får hoppas värmen kommer snart! Hoppas jobbet går bra! <3

 5. Här i Boden så är det också kallt och har snöat och regnat om vart annat. Hoppas att värmen kommer snart. Vad mysigt och somrigt det såg ut med koppen i gräset.

 6. Lustigt väder som visar sig i maj månad =(
  Det är nu man ska kunna bära vårkläder. Härligt att besöka din mor och bonuspappa. En liten utflykt i vardagen. Trevlig dag <3
  Kram

 7. Alltså håller verkligen med om att man undrar vad det är för maj-väder vi har! Det är såååå kallt här, jag går med vinterjackan och mössa oftast. Känns så inte okej! ❤️

 8. Jag är inte så förvånad över vädret. Tycker det brukar vara lite sisådär innan sommaren kommer helt. Minns ett år när det låg snö i slutet av maj 😔

 9. Jag sa häromdagen att det känns nästan som om vintern är på väg igen, så himla kallt och dessutom har det blåst något så vansinnigt här :/ Idag däremot kom det sol på eftermiddagen och jag kunde till och med rida utan jacka <3

 10. Låter som bra planer 🙂
  Fin bild… somrig.
  Ja Du när det gäller majvädret så går jag typ i vinterjacka å överdragisar typ lika ofta som jag gjorde under januari – april så här är det mestadels vinter.

 11. Nej, varmt är det verkligen inte. Å aprilväder i maj, som så ofta förr. Men nollåttaland har klarat sig från snö i alla fall.
  Det är ju långhelg, så jag hoppas att du kommer njuta för fullt i Furudal:-)

 12. Jag håller så med; vad är det för väder? Fick upp ett minne idag i från förra året – då satt vi i shorts och linne. I år har jag inte varit ute utan jacka än… hoppas på en kanon sommar 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: