Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

Så var det onsdag.

Så var det onsdag, sista arbetsdagen för denna vecka. Idag händer det något kul som jag väntat på i flera veckor nu. Eller väntat ordet borde varit längtat, vad det är suger jag på några timmar till men just du ska få veta!

Idag jobbar jag lång dag, jag hoppas dock att dagen ska gå fort så timmarna blir närmare det jag längtar efter. Saken är den att jag egentligen inte tycker om att vara sådan där som säger A men inte B, det hänger ihop med att jag avskyr överraskningar. Jag vill hellre vara ovetande om att en eventuell överraskning är på gång, fast helst ska det inte vara några överraskningar alls. Gladast är jag om man får veta innan, så att jag kan förbereda mig.

Lika känner jag inför att människor ska fira en, sjunga eller ge paket. Jag älskar presenter, men jag mår riktigt dåligt av att stå i centrum av sådant. En present i smyg går jättebra men att stå inför människor och att alla tittar på en. Gud jag blir alldeles nervös av sådant där, mest för att jag inombords börjar gråta glädjetårar och utåt sätt måste behärska mig… Känslomänniska som jag är bidrar till att man känner sig så himla konstig mot andra. Nej en stund i rampljuset är inte min grej alls.

Hur som haver, nu fick du återigen ta del av min snurriga hjärna. Stackars er läsare som förmodligen blir helt matta av denna djupt förvirrade själ jag är. Jag imponeras av att du dagligen läser här, känner glädje och värme inför det. Speciellt då jag är så otroligt svår i mitt huvud!

16 Comments

 1. Jag gillar inte heller att stå i centrum. Klarar det lite bättre nu än förr, men det känns inte bra. Ha en skön långhelg!

 2. Nu blev jag nyfiken ju! ? Hoppas tiden går fort till det du längtar efter.
  Jag håller med dig! Det är svårt att stå i centrum när man ska visa sig samlad, när hela ens inre gör uppror av glädje ?

  1. Mmm, skönt m ledighet oavsett när den infinner sig ell när man skapar den, ?.. Själv ”sovande jour” i natt, vart på ett arb 07-15 och så det här fr 17 till 12 i morgon. Undrar om det kan vara din ledighet (Kristi himmelsfärd och helg) du väntar och längtar efter, ?.. men jag tror det är ngt annat, blir spännande.. Önskar en strålande morgon dag, ???..

 3. Att ha snurrig hjärna är du inte ensam om att ha, ibland undrar jag över hur folk över huvud taget fattar vad jag pratar om…haha

  Jag kan känna igen mej lite i det du skriver, det är svårt med överraskningar då jag tappar kontrollen, men det håller på att bli bättre. Gillar mer att ge än att få, att se glädjen när någon öppnar sin present känns fint i hjärtat. Att stå i centrum…jag är en så som alltid vill synas och som tar mycket plats, det är inte alltid så populärt, hehe

 4. Jag tycker inte att din hjärna är snurrig för min fungerar på exakt samma sätt och tänker i samma banor!

  Njut nu av ledigheten!

 5. Ha ha jag känner mig hemma i dina tankar eftersom jag är lika snurrig…. jag hatar också överraskningar… speciellt om man ska iväg på något och jag inte får veta

 6. Det är nog första gången du lägger upp en cliffhanger, så jag får väl vänta till imorgon att få veta.

  Att stå i centrum och uppmärksammas av t ex arbetskamrater är bara pinsamt tycker jag. Gillade det inte heller och kände mig obekväm. Jag ville inte ens ha en insamling när jag gick i pension och inget fest heller.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa