Jag kör en bloggutmaning i maj Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tycker det är jättesynd om alla som inte får fira denna härliga dag i år. Det är verkligen synd om alla som tar examen och studenten. Att avsluta skolan och inte få fira det känns jättetråkigt. Det är feststunder på det sättet att man är glad. Många skriver om fyllan, men alla som tar examen eller studenten festar inte. Ovan är min lillasysters student 2016, hon var så himla lycklig och bredvid står William. Det är lite tråkigt tycker jag att veta att William inte får fira sista året i nian med att gå in och bli firad av alla föräldrar så som hans skola gör. Men jag förstår att det är som det är, men tycker fortfarande att det är jättesynd för alla som missar detta.

Kan också lägga till att jag blir tokig på alla som kallar ungdomarna bortskämda som är besvikna! Det finns ett ordspråk man kan tänka på:

Bara för att barn gråter över att färgen på deras spade är fel, så betyder det inte att deras känslor är mindre värda än dina“.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Ditten_datten
S
tenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Geddfish
Tanthuset
Lotta
Lise-Lotte
Madalena
Jenzel
Tant Augustas Tekopp
Susjos

Zinnie
Kraka
Mammarara

24 kommentarer

 1. Jag tycker det är tråkigt med alla evenemang som blir inställda, så även studentfirandet…

  Fast på min tid i slutet på 70-talet så firades inte studenten alls. Inte uppe i Skellefteå i alla fall, vi hade bara en vanlig avslutningsfest utan studentmössor och utrusningar. Jag överlevde ändå 😉

  Men visst är det synd nu när det har blivit en sån stor grej av det hela och en hel avgångskull missar alltihop.

  1. Ja men visst är det, tycker synd om alla som förlorar denna dag. Åh så intressant och så olika det kan vara 🙂 . Ja visst är det så, tror det är många som är ganska ledsna.

 2. Jag tycker också synd om alla som inte får fira på det traditionella och mer “storslagna” sättet. Och verkligen ett bra citat!!

 3. Så nu blev du lite tokig på mej då? hehe, men jag blev galen när jag hörde de ungdomarnas kommentarer om sitt firande, det är väl kart att alla är besvikna, inte bara studenterna, det är ju samma när det gäller alla sammankomster. Musiker, skådisar, jubileum, jämna födelesedagar som man vill fira, begravningar, ja allt, men det gnälls inte om dessa saker på samma sätt, trots att många mist sitt levebröd, så att klaga på att man inte får festa, tycker jag faktiskt är egoistiskt.

  Recept på rabarber finns på Allt om mat, sök på Grillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med lime. Jag gjorde den i ugnen och det räckte inte med de fem minuter det står i receptet.
  kram

 4. Jag tycker verkligen synd om ungdomarna som tar studenten detta år så jag hoppas att skolorna kan lösa det på ett vettigt sätt. Här tror jag att det ska bli utspring men bara med en klass i taget och en besökare till varje. Studentdagen är en milstolpe i mångas liv så jag förstår deras besvikelse. Det handlar inte om att ungdomar är bortskämda utan om något helt annat.

 5. Precis som Ama skriver så var det likadant för mej när jag gick ut gymnasiet i Sandviken -78, inga mössor för oss som gick 2-årig linje, och inte tal om något studentfirande vad jag minns. Möjligen hade mamma satt upp lite ballonger i mitt rum, fast det var kanske när jag gick ut 9:an?

  För mina pojkar hade vi såklart lite fest hemma i radhuset med lite släkt och vänner, men vi var inte särskilt många och äldsta sonen åkte inte på något flak. Man får göra det bästa av situationen detta år med ett litet mindre firande, men visst är det trist när det inte blir som vanligt just detta år för alla ungdomar.

 6. Ja visst är det tråkigt med allt som ställs in, framför allt med skolavslutning och studentfirande för de är ju grejer som aldrig kommer åter. Nä inte kan man kalla ungdomarna bortskämda för att de är besvikna, de e en stor dag för dom som dessutom aldrig kommer åter. Hoppas alla kan komma på något bra sätt att fira trots allt. Jag har ju barnbarn men de är för små ännu, men de har berättat att de kommer ha skolavslutningen i klassrummen och inga föräldrar får komma.

  Svar på dina frågor hos mig. Nej de är två olika söner jag skrev om. 🙂
  Kramiz
  Herr Nilssons Fru recently posted..Livet resa är inte bara god

 7. Tycker också synd om studenterna. Tyvärr lär de kommer ihåg denna sommar och sin skolavslutning på ett väldigt negativt sätt.
  Roligt att se en bild på William. Vilken tuff kille! Ni två systrar är inte alls lika varandra tycker jag, eller har jag fel där.

  1. Visst är det så 🙁 . Nej vi har olika pappor så det stämmer nog väldigt bra att vi inte är speciellt lika 🙂 .
   Min andra syster och jag är däremot mer eller mindre kopior har jag fått höra hela livet ;).

 8. Jag förstår absolut ungdomarnas och deras släktingars sorg över detta! Är själv så glad att mina två yngsta tog studenten förra året (båda två!) “i grevens tid” så att säga.

  Däremot finns det ju flera skolor som fixar årets avslutning på ett galant och minnesvärt sätt för eleverna ändå, samtidigt som alla rekommendationer och regler följs. Så gör till exempel en av mina kunder: friskolan Europaskolan i Strängnäs.

  Så fin bild av din lillasyster och William!

  1. Hej, hej! Skrev en kommentar här den 25 maj. Hoppas den inte har hamnat i spam. Det står bara “awaiting moderation”.

   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: