Ibland behöver man låna.

Inlägget är i reklam för UCfritt.nu

Jag är relativt restriktiv med att låna pengar, men ibland kan man ändock behöva det. Kanske är det så att du helt enkelt vill köpa den där bilen, eller boendet? Ibland ställer UC till det för en eftersom man vid varje kreditupplysning samlar på sig dessa och det därmed ser ut som att man har mängder av krediter fastän man kanske betalat allt redan. Det är därför bra att någonstans tänka till lite innan man lånar.

Det är här som UC Fritt lånande kan vara något för personer som vill slippa kreditupplysningar och att hamna i UCs register. Det är självklart viktigt även här att vara medveten om att alla lån måste man kunna betala tillbaka. Man ska aldrig låna om man inte till 100% vet att man har en budget som täcker att betala för. Jag brukar kunna handla på avbetalning ibland men ser då till att betala tillbaka summan så snart jag bara kan, detta då jag inte vill sitta med extra betalningar utöver dem jag redan har. Dessutom vill jag gärna ha ett så bra UC-score som möjligt. Jag tror därmed att lån utan UC skulle vara något för mig rent spontant så där.

Så vad har då jag för lån kanske du undrar? Jag har CSN-lån som jag kommer behöva betala tillbaka i flera år till, men så har jag även lånet på bilen. Det är helt okej lån ändå, sådana som man betalar och som de flesta ändå på något vis idag har. Jag har väl genom åren funderat på hur det skulle vara om man vann massor med pengar och kunde betala av dessa lån. Men samtidigt det är ju inte som att jag lider av att betala lånen heller. Om jag skulle låna mera idag så skulle det bli för hus eller bostadsrätt, jag skulle så gärna vilja ha mitt eget. Jag tycker mycket om mina grannar här i lägenhetshuset men ibland känns det så galet att bara betala till någon annan när man skulle kunna betala till sig själv. Nu känns det långt bort att huslåna, men drömma kan man ju alltid göra i alla fall.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

4 thoughts on “Ibland behöver man låna.

  • 17 juni, 2020 at 23:33
    Permalink

    Min bostadsrätt har jag ett lån på och ett milt lån på CSN när jag pluggade 2018 =)… är fundersam på hur detta stooora lånet som Sverige har satt sig själva på nu!!! USCH men men man få la se hur det blir i framtiden urk Ha en TREVLIG MIDSOMMAR btw

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: