Jag kör en bloggutmaning i juli Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det här med mat har aldrig varit något lätt för mig. Snarare är det något som stressar mig eftersom det alltid förknippas med ångest. Då jag har ätstörningar så är det inte lätt att säga vad jag helst äter, men numera är det kanske frukost. Det är ett mål jag numera aldrig skulle skippa.

Deltagare i juliutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Geddfish
Marie Frändén
Kraka
Elisabet Karlsten
it_is/Anette
BP-computerart
Minresaminturmörmittliv
Lillian
Anne Jonsson
Susann
Madde
corkystyle
Lisa
Susjos
Tanthuset

16 kommentarer

 1. Har man ätstörningar blir ju all mat ett ångestfyllt problem. Men du har ju lagt upp bilder på såväl din frukost som din middag, så det är väl bevis på att du verkar ha ett mera sunt förhållande till mat.

 2. Förstår det så väl. Det där med maten är ett så känsligt ämne. Jag som överviktig får ju höra en hel del också. Är man alkis eller narkoman kan man alltid sluta. Då vi kommer till maten måste vi lära oss äta normalt, och det är väl det både du och jag kämpar med? En sund inställning helt enkelt

 3. Äter sällan frukost iaf inte hemma men på kobbet äter jag 🙂 förut åt jag rejäla frukostar de är något som förändrats hos mig haha! Likaså när ja mår dåligt så kan jag inte äta :/ de såg riktigt gott ut de där – ja älskar pasta rätter

  Tess recently posted..DYGNET ÄR FUCKED UP IGEN

 4. Kan hålla med dig i att frukosten är det jag allra helst äter, det är en otroligt viktig och bra sak att börja dagen med och speciellt om man har problem med maten. Märker också vad tömd på energi man är om man inte äter den! <3

 5. Ätstörningar måste vara otroligt jobbigt. För mig som inte haft dom problemen (utom att jag ibland äter tills jag får paltkoma för att det är så gott…) så är det svårt att förstå hur det är.
  Pasta skulle jag kunna äta varje dag, tror jag. Men å andra sidan går det ju variera hur mycket som helst, så det är ju en himla massa olika rätter egentligen.

 6. Jag är alltid vrålhungrig på morgonen så jag äter en stadig frukost bestående av gröt, blåbär, två kokta ägg, rivet äpple, mjölk, juice med färskriven ingefära i och så pimpar jag gröten med chiafrön, kanel och kakao.
  MUMS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: