Inlägget är i reklam för Matspar.

För några år sedan så provade jag och Björn tillsammans matkasse. Det var onekligen smidigt, dels fick man recept och sedan en kassa full med olika maträtter för flera dagar. Gott var det också och dessutom blev det på många sätt lite nytänk i matlagningen. Det finns en stor uppsjö med matkassar idag, och jag tänker att om jag återigen ska prova en så vill jag gärna jämföra priserna innan. För någonstans är jag ganska ointresserad av att betala massor med pengar för något när jag kan få det billigare någon annanstans. Jag tror nämligen att dessa kassar ofta ändå innehåller något så när samma rätter.

Här hemma äter vi väldigt ofta ungefär samma rätter, det blir spagetti och köttfärssås, carbonara eller thaiinspirerad kost. Sedan vanligt som korv och liknande. Jag antar att det lite hör till att man köper det där enkla och ofta goda men nog är det roligt att få tänka utanför boxen ibland också? Det är ju nämligen inte alltid som man känner att man vill äta samma rätt jämt. Det är här matkassar verkligen är något som förändrar ens mattänk. Att få prova nya recept, att testa produkter man aldrig tidigare handlat att få ett nytt tänk inom maten och framförallt förändra sitt mattänk. Det är ganska roligt.

För mig som har ätstörningar tänker jag också att detta är extra bara. Då blir det naturligt att äta hälsosamt och portioner som är normala precis som inom skolans värld. Det är nog lite som att man faktiskt får äta och utvecklas inom maten eftersom man vidgar sina vyer. Jag minns när vi testade våran matkasse där för några år sedan. Vi sa hela familjen att det var mycket man aldrig skulle provat om det inte var för matkassen och dessutom var det heller inte speciellt avancerat eftersom man fick med sig recept där det tydligt stod vad man behövde samt hur mycket av varje som skulle användas. Att dessutom få grönsaker man tidigare inte testat var jättekul. Jag tror ofta att man går förbi olika grönsaker på affären för att man inte riktigt förstå vad de ska användas till, sedan när man väl provar dessa i något så inser man hur mycket man missat. Gott är det dessutom så det är väldigt kul på det viset att faktiskt få chansen till att prova dessa olika matkassar, för någonstans är det alltid roligt med nytt.

Jag gillar konceptet med matkasse, och jag funderar skarpt på att börja med sådana igen i höst. För inspiration men också för att få god och enkel mat hem direkt. Att slippa fundera på matlagningen själv är ändå ganska skönt och tidssparande. Kanske jag allra mest längtar efter det där med att spara tid för stundtals känns det som jag har tidsbrist i alla fall när jag jobbar inom det yrket som jag gör. Jag vet att vi är många som känner att tiden inte räcker till, jag tror maten lätt kan vara det man prioriterar bort då. Därmed kan en matkasse vara det absolut rätta för en i sådana skeden.

Relaterade etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: