Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Surströmming är det många som äter så här i augusti. Blir det surströmmingsskiva för dig?

Jag kör en bloggutmaning i augusti Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Mat ska enligt mig lukta gott, bara tanken på att stoppa in något som luktar som surströmming i min mun för mig att känna ett starkt obehag! Nej fy sjutton, men vad jag förstått är det något man måste lära sig att tycka om. Jag vill inte ens lära mig saken!

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Kraka
Geddfish
corkystyle
Eva Eliasson
it_is/Anette
BP-computerart
Rebecca
Marie Frändén
Minresaminturmörmittliv
Elisabet Karlsten
Susjos
Zinnie

28 Comments

 1. Jag pallar inte doften av surströmming hahah fy fan har aldrig ätit o kommer aldrig äta de. De luktar som pappersbruket kappa i Piteå under viss säsong, fy man vill ju bara kräkas hahah

 2. jag håller med dej mat ska lukta gott och inget annat en de 🙂 Jag har dock aldrig provat surströmming men det är inget jag planerar att göra heller

 3. Jag håller med dig till 110%. Jag har aldrig ätit det och inte ens luktat på det men det räcker med filmer man sett på folk som testat för att jag inte ens ska vilja ha en burk i min närhet.

 4. Nej, absolut inte! Jag har smakat det en gång och det räckte för min del så det får vara. Surströmming är inte speciellt stort i Skåne.

 5. Vi kan faktiskt köpa surströmming tvärs över gatan här. Har testat det en gång, men här i värmen på terrassen smakade det inte alls lika bra som det gjorde i Sverige. Så nån surströmming blir det inte för oss i år. 🙂

   1. Grannarna sa ingenting. Skulle tro att dom inte trodde att det som luktade var det som vi åt. Förmodligen misstänkte dom att det var nåt fel på avloppet eller så 😀

 6. Nej, detta är inget jag någonsin kommer frivilligt testa på. Håller med om att det jag stoppar i munnen ska dofta/smaka gott, vilket jag kan tänka mig att inte detta gör ^^,

 7. Visst är det mysigt med de vänner som man känner det som det var igår vi träffades fast det kanske var flera år sedan… Där man direkt faller in i samtalsämnen och fnittrar glatt som om man träffades senast igår… Härligt med sådana vänner ?

 8. Nä fy o Hugaligen så äckligt ???
  Googla videos på folk i världen som öppnar o äter surströmming ??Så djäääääävla roliga

 9. Surströmming är inget jag köper eller längtar efter, men jag kan äta det om det serveras. Det kan bli många år emellan gångerna, tror det var 25-30 år sedan jag åt det senast.

 10. Hahaha! Här är bi totalt olika. Jag bara älskar surströmming, firren alltså, men inte lukten som är mycket värre än smaken;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa