Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Att avtala saker.

Inlägget är i reklam för Enkla avtal.

Någon gång i livet kommer vi alla att behöva skriva under ett avtal. Det kan vara anställning, kanske ett djurköp eller varför inte bostad. Jag tror vi alla kan skriva under på att ja så är det verkligen. När man ska skriva på ett avtal kan det ibland kännas krångligt, kanske ännu mer när man ska behöva skriva det. Det är här som man kan behöva en form av guide eller hjälp kring hur man bör göra. När jag då kom över sidan Enklaavtal.se så fick jag tydlig information kring hur man skall gå tillväga.

Jag gillar utformningen på sidan, den är enkel och det är lätt att klicka sig fram till den information man vill ha. Någonstans så tror jag ju på det där med att ha avtal för saker. Jag ser så ofta hur människor hamnar i olika konflikter just kring vissa saker, kanske att man skiljer sig eller ett dödsbo ska fördelas. Det är här olika former av skrift kan underlätta för samtliga och därmed göra så att det är lättare för alla parter att gå tillbaka och läsa på kring att det var precis det här vi kom överens om. Jag tror inte att jag är ensam med att faktiskt tro att det är väldigt lätt att glömma muntliga avtal? För nog är det lättare med saker som är nedskrivna där det tydligt står att; ”Det här har vi kommit överens om”. Jag tror på att underlätta för alla parter, det är här man måste tänka lite längre och fundera på vad som är bäst för var och en.

Som nykär är det ju självklart inte så att man vill börja skriva kontrakt det första man gör. Men om ni ska bli sambos eller gifta er gör ni ändå gott i att skriva under vissa saker. För tänk om din älskade släktklenod hamnar i händerna på den människa du kommer att lämna bara för att ni inte hade skrivit under ett avtal kring vad som var ditt och vad som var hens. Livet är svårt att förutse, man kan önska saker av livet men det är inte alltid det blir som man trodde det är då ett avtal är bra.

2 Comments

  1. Vad härligt att ditt mående har blivit bättre sen du fick henne ? det sägs att hunden är människans bästa vän och man mår alltid bra av att ha hundar ?.. Hon är verkligen fin ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa