Vissa åker båt och andra inte, hur är det med dig? Åker du båt?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag åkte båt med Björn och Skilla här för två helger sedan. Vi var på Runn och Skilla fullkomligt älskade saken. Mysigt var verkligen och så kul att göra en sådan sak tillsammans. Det är fint att sitta så där i en båt och titta ut på små öar och hur människor har sina hus en bit från stranden. Tidigare i livet kunde jag absolut inte tänka mig åka båt. Jag tyckte det var vidrigt att befinna mig ute på vatten så där. Får väl kanske medge att jag nog varit rädd för vatten hela mitt liv. I alla fall att komma under ytan liksom.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Vissa åker båt och andra inte, hur är det med dig? Åker du båt?

 • 4 september, 2020 at 00:43
  Permalink

  Har också stor respekt för vatten liksom för eld. Är ingen som kastar sig i sjön heller, inte frivilligt i alla fall. När jag var ung kappseglade jag bland annat i en katamaran. Var gast. Inte speciellt roligt. Däremot gillar jag vanliga passagerarbåtar och kryssningsfartyg. Ja inte sådana som seglar runt i flera veckor utan typ fartyg som åker över till Finland, Estland och Polen. Det har vi gjort ett antal gånger.

  Reply
  • 4 september, 2020 at 05:01
   Permalink

   Vilken äventyrare du verkar varit, häftigt! Ja nu låter det som det inte var kul men ändå 🙂 . Kryssning är roligt, varit till Åland en gång skulle gärna åka till Estland, Lettland samt Polen med. Får se när covid säger hejdå 😊.

   Reply
 • 4 september, 2020 at 10:46
  Permalink

  Jag älskar att åka båt, att upptäcka världen från vattnet. Däremot skulle jag aldrig kasta mig ut på öppet hav. Har en helt irrationell rädsla för hajar, späckhuggare samt för saltvattenskrokodiler och tror på riktigt att havsdjuren ska visa sig för mig. 😅 Har försökt snorkla från båtar, men huga som jag hyperventilerat! Egentligen gillar jag att paddla själv, kanot och kajak. Men eftersom jag har muskel- och ledvärk kan det bli ganska tungt för nacke, rygg och armar med själva paddlingen.
  Sandra Jönsson recently posted..Pyssla en höstlig ljuslykta med löv

  Reply
  • 4 september, 2020 at 18:49
   Permalink

   Så spännande, själv älskar jag vattendjur. Min dröm är att åka på valsafari och se späckhuggare framförallt :D.

   Reply
 • 4 september, 2020 at 11:13
  Permalink

  Jag älskar att åka båt! Gärna kryssningar, fast dom ligger på is just nu av nån anledning…

  Reply
 • 4 september, 2020 at 11:42
  Permalink

  Sen jag fick sudden deafness* -91 blir jag lätt sjösjuk, så nöjesturer på sjön avstår jag helst, men ibland behöver jag åka färja, när jag bokat är jag alltid orolig för att det ska blåsa.
  Det sägs att jag ska ut i roddbåt i höst, vi får väl se.

  *Sudden deafness är en sjukdom där både hörsel- och balansnerven blir angripen, den är bestående hos vissa, som hos mej.

  Reply
 • 4 september, 2020 at 13:16
  Permalink

  Har stor respekt för vatten och det beror på lite vad det är för båt. Jag åker nästan aldrig färjor och sånt, bara polenresan med klassen 😉 men min närmaste kompis familj har en båt och den älskar jag att åka med 😀

  Reply
 • 4 september, 2020 at 13:51
  Permalink

  Räknas Gotlandsfärjan som båt? Jag gillar inte att åka, är alldeles för nojig och rädd att saker och ting ska hända Inte för egen del, jag kan ju simma men framförallt vad gäller barnen. Roligt att Skilla gillade det!

  Reply
  • 4 september, 2020 at 18:45
   Permalink

   Absolut det tycker jag :). Låter som för mig, är inget fan men kan åka med rätt människor 🙂

   Reply
 • 4 september, 2020 at 16:23
  Permalink

  Trots att jag bor nära sjön, så åker jag inte båt, det är bara ett fåtal som har båt här faktiskt. Däremot när barnen var små, så åkt vi ofta ut och fiskade från båt 🙂 Kan inte lägga in nån länk 🙁
  Kram!

  Reply
  • 4 september, 2020 at 18:44
   Permalink

   Åh förstår :). Låter som ni hade det väldigt mysigt när barnen var små? 🙂
   Hmm skumt, kan prova se om jag kan lägga till din.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.