Covid19 kommer göra hösten speciell i år, vad gör du för att ha en “onormalt” normal vardag?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Verkligen en bra fråga, vad gör man i dessa lägen för att få en normalt “onormal” vardag? Jag försöker nog att leva på sådant sätt att jag promenerar mycket mer. Nu blir det ju naturligt med Skilla, hon ska ut och förtjänar sina promenader så det betyder absolut att saker blir normalt ur den synvinkeln. Men jag försöker även att hitta på saker jag tycker om. Pratar med nära i telefonen, sitter kanske något mer vid datorn. Tittar på film och umgås med William. Vissa saker gör jag mycket mindre av, men vissa saker är också som innan covid19. Jag umgås i regel bara med människor på arbetsplatsen och sedan hemma med familjen, och grannarna. Jag har ingen stor vänskapskrets men jag har många nära jag tycker om istället som jag umgås med då och då. Det är helt okej för mig, det är nog värre för människor som är väldigt sociala med stort socialt liv som fått begränsa detta i dessa tider.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Covid19 kommer göra hösten speciell i år, vad gör du för att ha en “onormalt” normal vardag?

 • 7 september, 2020 at 05:24
  Permalink

  Det är ungefär så som jag tänker. Den sociala biten är viktig, men man kanske får göra det på ett annat sett?

  Reply
 • 7 september, 2020 at 10:13
  Permalink

  promenader är väldigt bra att ta dagligen jag har själv börjat att gå ut mer en vad jag brukar det är verkligen en bra grej att göra varje dag 🙂
  Amanda recently posted..Planer för kommande vecka

  Reply
 • 7 september, 2020 at 17:05
  Permalink

  Vi försöker vara så försiktiga som det bara går. Kramas gör vi inte (annat än med varandra såklart) och vi håller avstånd. Det är egentligen konstigt hur pass snabbt man har vant sig och “accepterat” det “nya normala”…

  Reply
 • 7 september, 2020 at 21:49
  Permalink

  Än en gång är vi rätt lika här. Har heller inget megastort umgänge och om jag ska vara ärlig så lider jag inte av alla restriktioner. Har inte ändrat mitt liv nämnvärt med undantag att jag låta bli att åka kommunalt. Dumt att chansa liksom.
  Så jag lär nog klara hösten och vintern också.

  Reply
  • 12 september, 2020 at 23:00
   Permalink

   Jag tror att det faktiskt kan vara så att man inte mår lika dåligt då som sociala människor kanske gör?

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: