Fem en fredag

Fem en fredag v. 40: Irritationsobjekt

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad retar du dig på när du går ut och äter?
 2. Vad retar du dig på under tv-tittande?
 3. Vad retar du dig på när det kommer till språk/grammatik?
 4. Vad är något du retar upp dig på i hemmet?
 5. Vad är något du gör som retar andra?

Vad retar du dig på när du går ut och äter?
Folk som låter sina barn klättra och springa runt. Med klättra menar jag på möbler, jag vet att det är en problematik bakom. Men jag kan likväl störa mig när jag går ut för att äta och bara vill ha det mysigt. Jag har världens förståelse när det kommer till mitt yrke, men när jag är privatperson är det desto svårare.

Vad retar du dig på under tv-tittande?
Jag tittar typ inte på tv. Så jag vet faktiskt inte, jag har sällan ro att titta så vet verkligen inte.

Vad retar du dig på när det kommer till språk/grammatik?
När människor skriver FOTÖLJ! Det heter FÅTÖLJ! Det är ingen stol för fötterna…

Vad är något du retar upp dig på i hemmet?
Just nu att oavsett hur mycket jag fixat för att bli klar med min inflytt här i nya bostaden är det ändå mer att fixa med. Vill bli klar snart.

Vad är något du gör som retar andra?
Det gör jag säkert, men kommer inte på det nu.

11 Comments

 1. inflyttning kan ta en väldig tid! alltid är det någon låda eller påse som blivit över. jag gör en del annat medan jag tittar på TV också. ord liknande “fotölj” ser en ganska ofta. ibland blir det ganska roligt. för det mesta inte

 2. Helt överens igen:-)
  Tittar heller inte på tv, då det faktiskt inte finns nåt vettigt att titta på i mina ögon. Å du, vad gäller den nya lägenheten så skynda inte. Rom byggdes inte på en natt. Tror att du efter några veckor eller så faktiskt kommer på nya idéer också.

 3. Haha, ja fotölj tillhör verkligen klassikerna, det ordet dyker upp titt som tätt i säljtrådar.
  Det är nog bra att man inte vet vad andra retar sig på, tycker i alla fall jag..
  Trevlig fortsättning på helgen, bland flyttstöket

 4. Jag tycker folk överlag som låter för mycket är irriterande. När vi går ut och käkar så vill vi ha en trevlig och lugn stund, men om man inte kan prata med varandra eller känna lugn så är det bara irriterande. Barn och vuxna låter ibland sjukt mycket och att barn inte förstår att de låter eller är irriterande, men deras föräldrar bör veta bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: