Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
IBS & Magproblem Migrän & spänningshuvudvärk

Sex dagar av kräkningar, ett läkarbesök och sjukskrivning.

Så jag har skrivit om mitt illamående. I söndags tyckte jag att det började vända. Jag hade fått behålla lite mat, och var inte lika extremt illamående som dagarna innan. Jag levde i en illusion, för runt 20:00 gick jag och la mig på söndagen, och på måndagens natt låg jag vaken och mådde så där extremt illa igen. Ringde vårdcentralen och fick en tid, spydde som en gris och fick ligga helt stilla för att allt tycktes trigga.

Kom till vårdcentralen, fick öppna bildörren och kaskad kräktes rakt ut. Hann med att kräkas en gång till in mot vårdcentralen. Inne på vårdcentralen kräktes jag två gånger på väntrummets toalett. Jag fick ta prover och eftersom jag skulle stanna i samma rum och där det inte fanns något annat en ett handfat slängde jag mig över en liten plastmugg och kräktes i den två gånger. Fick åka hem och råder om att dricka vätskeersättning med tesked tills jag mådde bättre. Fick även höra att jag ska vara hemma hela veckan på grund av att jag kräkts så pass länge.

Åkte hem tog min vätskeersättning och la mig för att sova. Vilket jag gjorde sov och sov. Igår tisdag så drack jag min vätskeersättning tills jag runt 15:00 tiden började bli sugen på salt. Då helt galet sugen på salt, provade lite blåbärssoppa och den fick stanna kvar. Fick prova annat enkelt som också fick stanna kvar.

Så efter en vecka med kräkningar verkar det nu vara på väg att sluta. Läkaren vet inte vad det är, förmodligen ett magsjukevirus. Oavsett vill jag bara bli frisk, det här önskar jag inte ens min största fiende.

29 Comments

 1. Magsjuka är det absolut värsta som finns. Man blir ju helt slut. Länge! Popcorn är snällt mot magen och salt. Tycker det funkar ganska tidigt. Krya på dig!

 2. Fy så jobbigt att må illa och kräkas så länge. Skönt att det börjar vända nu iallafall och du börjar må bättre och fått behålla vätska. Det är nog klokt att vara hemma hela veckan. Tar ju ett tag att få tillbaka energin när man inte kunnat äta på flera dagar och förlorar en massa vätska i och med kräkningarna.

 3. Men fy lider med det. Illamående och kräkningar är verkligen bland de värsta. Skönt att det börjar vända iallafall.

 4. Men fy vad jobbigt du haft det =) skönt att du inte kräks mer av ersättningen, synd att dom inte vet vad det är för fel på dig. Hoppas du blir frisk snart =) krya på dig vännen

 5. Det tyckte jag var lite dålig bedömning av VC när du har mått illa så länge! Å kräks Såå mycket.
  Det är skönt iaf att det har vänt nu. Får vi verkligen hoppas!! ???.
  Ät mkt kokt mat & enkla saker att äta som soppor, banan, Yoggi, glass. Å sånt.

  Krya på dig! ?❣️

 6. Så otäckt. Om det är nått magsjukevirus borde väl även W bli drabbad?
  Jag hoppas Du nu blir pigg och kan äta så Du får tillbaka energi och orkar leva,
  kram

 7. Stackars dig! Så himla jobbigt! Men jag är glad att du nu äntligen verkar vara på bättringsvägen. Håller alla tummar och tår nu!

 8. Så skönt och höra att det börjar bli bättre och att du nu får behålla lite. Att kräkas och må illa är så jobbigt så jag förstår dig. Hoppas det vänder nu 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa