Dark Mode Off / On
Julkalender

Lucka 24, Itsmadeby – Om när saker inte blir som man trott.

Under hela december så jag har varje dag sett fram emot att få lära dagens gästbloggares inlägg här hos Madeleine. Jag har läst med nyfikenhet, det har varit så skoj, så intressant o spännande att få läsa alla olika inlägg som varit. Jag har också på detta sätt hittat flera nya bloggar som annars gått mig helt förbi – tack för den möjligheten Madeleine, det här ska kanske göras oftare just av den anledningen. För ibland tycker ialla fall jag att det är svårt att hitta nya intressanta bloggar.

Nu är det då min tur, jag är glad att jag fick just julafton som min dag att gästblogga – för det finns en sak jag gått o väntat på nu sedan första advent, o igår fick jag svaret om det blir några veckor till av väntan eller…
Jag var så helt övertygad om hur svaret skulle bli – det skulle bli en lite julklapp, en bekräftelse på det jag trott. Men tyvärr blev inte svaret alls så. Det blev lite snopen om jag ska vara ärlig, för jag hade hela mitt inlägg i huvudet uppbyggt, nu fick jag tänka om…

Vi var till veterinären igår för att göra ett ultraljud på Mindy, se om hon var dräktig, få valpar i slutet på januari. Men nu blev svaret ett snopet – Nej, tyvärr jag ser inget alls som visar att hon bär på någon valp.

Hon träffade sin ”pojkvän” första advent och jag var ganska säker på att hon ”löpt över” – hon löper inte direkt synligt min lilla fröken, blöder inte, svullnar inte – jag får gå mest på ändrat humör o sätt, då är det inte så enkelt att räkna dagarna. Jag hade ringt uppfödaren till Mindy som också äger hanhunden som var vald som pappa till kullen, vi räknade ut vilken dag som skulle passa. Jag ringde någon dag tidigare o sa att jag trodde vi var lite sent ute, så vi bestämde oss för att prova dagen innan vi bestämt. Så vi provade ialla fall o det gick bra, hon gillade honom o han henne. Så det blev starten på väntans tider.

Jag har två kollegor som vill ha en varsin lite valp, men sen har också flera andra fått nys om att hon är parad o hört av sig. Jag ville inte så, jag är den lite mer försiktiga typen som väntar tills jag vet – helt vill jag även att valpningen ska vara klar innan jag säger att det blivit valpar, hur många o fördelning av hane, tik. Det är bara så jag är, jag vill inte göra någon besviken som står på kö o väntar, om det inte blir någon valp, om något gå på tok…  Men nu har uppfödaren till Mindy lämnat iväg mitt telefonnr till fyra personer som hört av sig, trots att jag bad henne att inte göra det… lite för många, för det är bra om det blir tre valpar.

Nu blev jag tvungen att göra just det, höra av mig till alla o berätta att det inte blir några små vita nystan här. Och jag blev tvungen att tänka om för vad jag skulle skriva om idag.
Jag har anmält mig till bloggportalens ”30 dagars utmaning”, tänkte det kunde vara en lite rolig sak att påbörja året med, inte för att jag är så intresserad av själva tävlingen, eller att jag kommer göra några större förändringar med min blogg, det är nog mer ett sätt att få till lite mer struktur i mitt bloggande, något jag tänkt mig få mer än en gång tidigare just vid byte av nytt år. Ni vet dom här nyårstankarna man har om att allt ska bli annorlunda det nya året, men det är bara tankar men gör inte så värst mycket själv för att det ska ske.

Som en grund eller vad man ska kalla det så fick jag några sidor med frågor att ställa mig själv, för att på så sätt hitta peppning i mitt bloggande o att den ska utvecklas i den här utmaningen. Några sidor dom kallat ”Content planner” – tyvärr så var hela innehållet också på engelska – tycker dom kunde ha ansträngt sig lite o översatt det till olik språk, det är inte mycket text …  Hur som helst så nu då när jag satt här o funderade på vad jag skulle skriva om i detta inlägg nu när det jag tänkt mig ”försvann”, så kom jag på en av punkterna i denna ”innehålls planerare” –  att man skulle beskriva läsaren till sin blogg, vad läsaren tycker om att göra, vill veta o varför en läsa läser just min blogg.
Ja, det är ju en bra fråga, vem läser min blogg o varför. Mina svar blir ”jag vet inte, jag vet inte….” Däremot så hoppas jag att den läsaren som hittar min blogg, som återkommer som läsare gör det för att dom gillar bloggar som är personliga, med brett omfång, en blogg som är personlig men utan att vara för privat. Jag tror däremot inte att en bloggläsare som är ute efter bloggar som handlar om dyrt exklusivt mode eller inredningar av samma slag kommer att läsa något som helst inlägg hos mig. Inte heller dom som söker bloggar med smarriga spännande nya recept att prova – det finns så många underbara bloggar som gör det redan.

Min blogg är o kommer att fortsätta handla om lite av varje – en annan bloggare skrev ett inlägg tidigare där hon skrev att hennes blogg kanske var spretig, men det fick den gärna vara. Och det var ett bra uttryck – spretig, för det är nog just då man kan tro att bloggar som handlar om lite av allt betecknas o det är just att få bort det som denna utmaning är till för, att samla ihop innehållet o få en smalare nisch i bloggandet.

Det här blir en fin start på det nya året, jag kommer koncentrera mig på mig  – det här året där jag faktiskt ska ta o njuta mer av livet o ta vara på lediga stunder – läs lyssna på musik. Att låta min kreativa sida få utlopp igen, det har inte varit så mycket av det sista åren. Det finns så många härliga idéer som jag ska försöka förverkliga under nästa år.

Och det är nog det som kommer fylla min blogg nu i början av 2021, inte som jag trodde väntan på valpar, hur magen växer o planeringen fortgår, valpning o hur valparna växer. Utan istället lägga mer på det kreativa – ska prova måla, eller ”pouring”, jag ska prova göra något litet smycke av silverclay – något jag varit fascinerad av o velat prova i flera år. Jag kommer ta fram min gravyrmaskin o verkligen börja lära mig att använda den på fler sätt – har för längesedan hittat en youtubkanal för att lära mig mer, men det har inte blivit av. Jag har en vän som letar efter en bra kamera till mig, han vet vad jag fotograferar så han vet vad jag behöver. Sen ska jag börja leka mer med den o jag har en vän som är ”proffs” på photoshop o han har lovat ge mig lite lektioner i utbyte mot trevliga lunchsamtal.

Men det här är ändå bara en liten del av mig o det som då är min blogg. (https://nouw.com/itismadeby)

Så kort o gott för att återgå till frågan som fanns i Content planner o ge ett kort svar – på vem som läser min blogg så blir svaret att det är en person som är lite som mig, som gillar personliga bloggar som ändå inte blir för privata eller enkelspåriga.

önskar er alla en riktigt GOD JUL
it_is/Anette

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: