Visar: 1 - 3 av 3 artiklar
Fika & måltider Kläder Naglar & fransar Skilla vår mellanpudel

Ny tröja, helgstart och fransar.

Igår började äntligen helgen för mig. Jag jobbade min korta dag, och åkte sedan till Borlänge för att fixa mina fransar. Hon har likt Katrin som fixar mina naglar alltid munskydd och handskar, samt att jag är helt ensam förutom dem på salongen. Så det känns riskftitt, värre är det när man behöver gå in och handla. Trots att jag handlar på udda tider de få gånger jag besöker butiker (skickar oftast William) så känns det alltid mer obehagligt att handla då. Precis samma obehag jag känner för att jobba och beblanda mig med över hundratalet människor varje dag…

Men nej jag ska inte fortsätta skriva om covid19. Jag fixade fransarna och åkte sedan och hämtade Skilla hos min granne Jennie som är hennes: “hundföris” för att sedan åka mot Björn. Jag och Skilla alltså.

Igår hade jag min nya tröja från Meandiinternational på mig, så himla fin. Eller tröja? Den är nästan mer som en klänning. Tror den kommer gå att ha till både och och det gillar jag.

Björn bjöd på en helt enormt god tacopaj till middag. Vi tog sedan en promenad tillsammans i kvällskylan.

Fem en fredag

Fem en fredag v. 5: Årshjul

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vilken månad tycker du alltid känns längst?
  2. Vilken tid på året går fortast?
  3. När på året är du som gladast?
  4. Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?
  5. Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?

Vilken månad tycker du alltid känns längst?
December, dels för det alltid känns långt till julledigt, och väl vid julledigt känns den tiden långt på ett positivt sätt. Man får återhämtning.

Vilken tid på året går fortast?

Säger vårterminen, januari till juni. Det går fort framförallt efter sportlovet.

När på året är du som gladast?
Sommaren och då främst under semestern. Jag får då tid att återhämta mig från intryck, människor och stress.

Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?
Jag tänker så här, mycket snö och kyla januari till typ sista dagarna i mars tycks gynna vädret under sommaren. Jag tror INTE vädret har ett minne, men däremot tar jorden vad den behöver. Så om snön och kylan håller sig så är oddsen högre att man får ljuvliga månader: april, maj, juni, juli samt augusti. Där april och augusti kanske inte är extremt varma men ändå njutningsfullt som sommaren 2018. Sedan september, oktober får det gärna vara härliga höstdagar med vackra löv och solsken. November och december får gärna snön komma på. November kommer fulhösten och allt är mörk, är det då RIKTIG snö som i Dalarna nu lyser det ut samt att man slipper vara rädd för halka. Lika så I december, så länge jag slipper slask, blask och halvinter nöjd.

Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?
Nyår, julen, födelsedagar och midsommar. Kan inte välja någon av dessa men det är favoriterna.

Bloggutmaning

Idag är det Nutelladagen, äter du Nutella?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nej det gör jag inte. Jag är nötallergiker så något sådant blir det inte i min mun. William brukar äta Nutella dock, han tycker det är gott så kan köpa det till honom ibland.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter