Visar: 1 - 2 av 2 artiklar
Skilla vår mellanpudel

En skendräktig Skilla, och trött.

Så sedan förra onsdagen är Skilla skendräktig. Det börjar bli ganska jobbigt, hon gnäller och gnyr, ylar och ser allmänt olycklig ut. Adopterar leksaker som hon går runt och piper med. I natt sprang hon runt här hemma, visade sig att hon kissat på golvet, ingen liten pöl heller utan rejält trodde inte små hundar kunde kissa i den mängden. Var som när ett litet barn kissat på sig. Det med att kissa inne hon inte gjort på mycket länge så blev verkligen förvånad, hon blev mer eller mindre rumsren med någon liten olycka innan hon flyttade till mig vid 8 månader. Jag vet att hon redan när hon besökte mig vid 4 månader tydligt berättade att hon skulle ut, och det gör hon nu med hon är ju rumsren och det här var verkligen första gången på jag vet inte hur länge? Så kopplar det helt till detta med skendräktigheten.

Men alltså en olycka inatt. Jag tror hon håller sig när vi är ute, eller ja hon kissar lite för att sedan skynda sig in till sina “valpar“. Det är alltså något jag börjat tänka i natt, igår kväll vid sista kvällspromenaden så tyckte jag det gick snabbt för henne att kissa och när vi nästan var hemma igen satte hon sig neråt så där som tikar gör för att kissa för att sedan snabbt upp igen och iväg mot ytterdörren. Eftersom hon vad jag trodde kissat innan så gick vi in, nu tror jag hon fejkar för att komma in. Jag bar undan “valpen” idag. Får se om detta kan bryta saken, för visst det är jobbigt med ylande men ännu värre för henne om hon inte har ron att kissa klart!

Jag är självklart inte arg på henne, eller tänker att hon gjort fel. Utan istället som med oss människor, en olycka kan hända alla. Djur och människor, det handlar inte om olydnad eller liknande. Speciellt inte när det har en bakomliggande orsak. Läste på och ibland får tikar urinvägsinfektion vid skendräktighet, vilket även kan arta sig så här. Så ska se om det fortsätter under dagen då ska jag ringa veterinären men annars tänker jag att det kanske bara var i natt, på grund av att hon kanske håller sig för att komma hem till “valpen“.

Idag är det jobb på agendan, även sista långa dagen innan min korta torsdag som betyder helg när jag slutat för dagen.

Bloggutmaning

Utövar du någon vintersport?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Om med vintersport menas långa promenader med Skilla så absolut. Annars inte alls, har dock funderat på om jag skulle vilja börja med längdskidor. Får väl se om det blir så någon gång dock.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter