Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

När var du riktigt glad senast?

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag inser att detta var något som tog lång tid att tänka ut. Men det slog mig sedan att det nog var på min födelsedag den 11 februari. Jag är rätt trött mentalt, slutkörd helt enkelt. Stressen som är framförallt i yrkeslivet just nu är absolut inget jag skulle önska någon. Det värsta är att jag dessutom upplever att ingen förutom de som arbetar inom vården är berättiga att tala om stress i pandemin. Alla andra ses som vi gnäller, men saken är den att jag nog är benägen att säga att alla som stressar på nu under pandemin oavsett yrke är det förbannat jobbigt för.

Vad folk kanske inte förstår är att när man stressat ut sig i alla andra yrken kommer vi till vården… Så någonstans kan det ju vara en litet ljus att tänka till på. Vad ska samhället göra med alla sönderstressade nu i pandemin? När folk rasar ihop en efter en som käglor på en bowlingbana? Det handlar inte om vem som har det värst, utan vad sjutton vårat samhälle tänker när de bäddat för att folk helt ska göra slut på sig själv.

Varje dag hör jag om människor som släpar sig hem från jobben, som likt mig somnar klockan 20:00, och dessutom sover middag på sin rast på jobbet. Något är så galet fel! SÅ förbannat galet fel!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

33 Comments

 1. Jag blir rädd om dig när jag läser ditt inlägg… Gå inte i samma fälla som jag.. Skolan har ju inte så många vikarier att välja på så lärare får täcka varandra, jag har gjort allt som jag inte haft någon som helst behörighet till… SJUKSKRIV dig innan det är försent…. Planera hur du ska planera stressen, säg NEJ! som inte jag gjorde….

 2. Så himla tråkigt att man sliter ut sig i förtid. Jag kommer att tänka på all sjukhuspersonal som har fått slita ut sig under pandemin. Ta hand om dig!
  Kram

 3. Jag är glad mär jag är med min bösta vän el om jag har jobbat o haft kul med kollegorna

 4. Ni som arbetar i skolor gör ju också en enorm insats för andra varje dag. Vad hade unga människor och samhället varit utan er lyhörda pedagoger? Dessutom kan ni inte välja bort de sociala kontakterna alla gånger. Klart att man överväldigas ”bara” av sådana saker. Lägg därtill den ibland ganska bittra miljön, talar av egen erfarenhet från mina år i skolvärlden. ? Jag tycker också att många är trötta och stressade i omgivningen, i min umgängeskrets kretsar mycket kring corona när vi pratar på tele och messenger. Svårt att värja sig för allt som händer i världen nu och det är verkligen en konstig tillvaro. Jag har en overklighetskänsla varje dag. På något märkligt sätt funkar vardagen ändå, även om den känns skruvad.

 5. Ja vissa mänskor får verkligen kämpa i genom sej i denna pandemi tycker så synd om dom som jobbar med cvid passanter dom riskerar sina libv varje dag

 6. Håller med dig. Jobbar inom LSS och vi har det otroligt bra jämfört med vården. Ändå gör den psykiska stressen så mycket med oss. Min man på en statlig myndighet och har sina bitar. Snabba förändringar, nya riktlinjer dag för dag osv. Vår kommun kommer ge alla inom kommunen som jobbar med människor en extra bonus som tack. Skola och omsorg

 7. Jag minns inte när ja va glad senast men de va ett tag sedan, varit jobbiga dagar för mig men de kan bara bli bättre nu ? Jag tror måendet påverkas för jag känner ja inte kan göra nå vettigt för samhället eller om dagarna då jag fortfarande är svag i kroppen. Att man känner sig värdelös och att det inte går att stressa sig till att bli bättre förstår du hur ja menar? Tror ingen mår bra helt pga denna pandemi

 8. Så kul att du blev riktig glad iaf på din födelsedag ?. Men såklart så ska du blir riktigt glad flera ggr än då.

  Jag bugar & ber för alla som jobbar inom sjukvården nu ?????. Dem gör ett så stort jobb nu. Dem om några ska jag lön för sitt arbete. Tillomed mer!

  Hela samhället är ju stressat. Ta det här med taxi. En taxi chaufför kanske får ut en körning. Ska va på plats om 10min. När resan dit tar 20min. Går ju inte. Eller hemtjänsten. Varför ska dem va hos dem äldre så korta stunder?! Det kanske är den äldres stora väntan på hela dagen. Å så är hemtjänsten hos dem & gör det dem ska göra. Inget annat får ske. Sen går dem. Äldre behöver väl med prata av sig ?

  Du tar upp en bra fråga i ditt inlägg. Vilka ska ta hand om dem som blir söder stressade?! Inte vården. För dem har inte tid ?

  Håller med! Något är förbannat fel! ?

  StyrkeKram❣️❣️

  1. Jag jobbar i skolan själv och är helt slut. Aldrig varit så här trött som nu, och folk kraschar en efter en. Man kör absolut slut på alla nu och det blir inte kul den dagen alla ligger som käglor direkt.

 9. Jag håller med dig om att det är väldigt tufft och det tar enormt på krafterna. Just nu ökar smittan som mest i gruppen 10-20 år och det är ju allt annat än roligt. Det har under hela pandemin visats minimalt med omsorg om lärarna trots att det är en grupp som träffar otroligt många människor. Vi är helt enkelt extremt utsatta och arbetsbördan har ökat. Den ekvationen går inte ihop helt enkelt…

 10. Det är verkligen så viktigt att se saker från ett ljusare perspektiv, speciellt nu 🙂 Jag skulle nog också säga min födelsedag, vilket va igår 🙂

 11. Det är ingen tävling tycker jag – alltså vilken yrkesgrupp som är mest stressad under dessa pandemitider. Ni som jobbar i skolor utsätter er ju dagligen för risken att bli smittade. Ändå prioriteras ni inte högre för vaccination…
  Dessutom vet jag att många äldre är stressade för att de inte fått träffa barn och barnbarn på ett år. Det är en helt annan stress och bidrar knappast till ett lyckligare liv.
  Just nu verkar det ligga ytterligare ett skitår framför oss. Inte ett dugg roligt. Å det värsta är att vi inte ens kan påverka/göra nåt åt det…

 12. ja tror man har svårt att tro man är utbränd man kör på tills det är för sent
  dåliga dagar har vi ju alla så nä ofta kommer det när det är för sent
  jag är samma med såååå trött nu tror allt med jäkla pandemin gör massa me

  krya på finaste

 13. Frågan är vad man menar med att vara riktigt glad. Mitt humör varierar mest hela tiden ibland glad i bland mindre glad. Jag tror att alla jobbar och stressar väldigt mycket. I mitt jobb stressar vi alltid men pandemin har medfört att vi har fler känslomässigt tunga jobb då många barn drabbas av brott. Pga att de i sin tur har sönderstressade föräldrar och det kan även bero på att föräldrarna inte kan eller får jobba

  1. Ja så är det ju, jag tänker mest på att alla som har tunga jobb får jobba ännu tyngre nu och till sist så kraschar folk. Ingen orkar hur länge som helst. Här har Sverige skitit i det blå skåpet genom sin nedskärningar i samhället under många år.

 14. Jag är glad att jag är pensionär. Jag har stressat i mitt liv men nog varit rätt tålig så jag har klarat mig bra.
  Ta hand om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa