Speciallärarprogrammet Specialpedagog

Två dagars studier i selektiv mutism.

Så är jag på dag två med kursen i selektiv mutism. Det här är verkligen jätteintressant. Eftersom det handlar om ofrivillig tystnad hos barn och ungdomar, kommer jag på fler och fler barn jag mött som nog haft detta men inte helt tydligt. Det är onekligen ett viktigt ämne, sedan kan jag som specialpedagog ibland känna att många förväntar sig att jag är expert på allt.

Det ser ju inte riktigt ut så. Jag kan tipsa och ge olika redskap, men jag sitter absolut inte inne på alla svaren och vet absolut inte allt. Jag lär mig varje dag något nytt precis som alla andra, och jag lägger ner tid på att läsa in mig på sådant jag inte kan. Det jag lär mig kan jag sedan ge tips vidare till andra med, något som känns viktigt för mig. Men expert är jag inte, snarare någon som gör mitt bästa för alla människors rätt att klara sig i skolan, samhället och livet.

26 Comments

 1. Det är verkligen jobbigt när folk ska förvänta sig så mycket av en. Men kan tänka mig att du är jätteduktig på det du gör. Kramis <3

 2. Jätte. Fin kopp de är så söta
  Ja som du säger bra att kunna ge tips o kanske för föräldrarna att veta de kan kolla upp
  Kramar o fin fredag
  Ullie recently posted..2021.03.12

 3. Jag kan förstå att du tycker selektiv mutism är väldigt intressant och att du även kommer på många barn som du har mött kan ha haft de. Jag har faktiskt en liten undran om selektiv mutism, kan dom barn som har de vara lite otrevliga när dom väl pratar? Jag vet att du bara har gått på kursen två dagar, så jag förstår om du inte kan svara på den fråga nu 🙈
  Jennysvardag recently posted..Fredags feeling

  1. Ja absolut :). Det känns spännande.
   Det där med otrevliga vet jag inte, jag tänker att det i så fall kanske hänger ihop med ångesten för talet. Kanske att de inte vet hur de ska “prata” vänligt.

 4. Finns säkert olika nivåer i allt. Finns ju ingen som kan allt och har en lösning på varenda svårighet. Den som hade det hade varit rik idag 🙂

 5. Låter som en intressant kurs. Men kan du förklara lite mer vad den kursen handlar om? Eller vad ordet står för? 🥺

  Såklart ska man & kan man bara göra sitt bästa ❤️

 6. Jag brukar tänka att livet är en lärdom och så spelar det ingen roll om man är utbildad för man lär sej alltid något nytt . Ingen är ju fulländad i något .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: