Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagog

Rast och solsken.

Sitter på rast och tittar ut genom ett soligt fönster här vid min arbetsplats. Så himla skönt med lite paus, men kanske ännu mera skönt att veta att snart börjar helgen. Det är något visst med helg, även om det inte kanske finns så många planer så är det skönt att ha fria dagar. Att göra precis det jag vill en stund, tanka energi och ta promenader. Det där jag fyller mina lediga stunder med.

24 Comments

 1. Ja även om jag går hemma så tro inte att jag släpar benen efter mig. Det finns så mycket att göra när man har hus. Idag blir det fönsterputsning och däremellan en rast. Visst går veckorna fort och snart är det helg?
  Ha det gott!
  Kram
  Kram

 2. Man längtar alltid ut när man ser solen genom fönstret. Här är det också sol och jag och Loui ska gå ut om en stund. Helgerna är alltid så härliga när man kan fylla dom med precis vad man vill. Promenader är alltid så skönt att få till när man är ledig. Hoppas att resten av din arbetsdag går fort nu 🙂

 3. Visst är det skönt att helgen närmar sig. Sedan återstår det bara en vecka innan vi har påsklov. Det känns inte fel heller.

  Ha en bra dag!

 4. Finns inget bättre än när helgen är på igång ! Även att jag är hemma på vardagarna så är ändå helgen bäst, men det är väl för att alla är lediga i familjen ! Här skymtade solen en stund. Men såklart så försvann den när vi skulle ut.

 5. Jag jobbar ju inte men tycker helger är speciella ändå eftersom min man är ledig då. 🙂 Fin bild på dig 🙂

 6. Visst ja, du jobbar ju inte på fredagar. Då har du långhelg varje vecka, inte fel alls, speciellt inte under våren och sommaren.

 7. De sista åren när jag jobbade innan jag blev sjukskriven så minskade jag i tid och var ledig även fredag, så min helg började så att säga när jag gick hem från jobbet på torsdagen, minns känslan av tre dagars frihet. Kram

 8. Håller helt med dig!! Att när helgen kommer & är så är det skillnad än på vardagarna.
  Så skönt med sol ☀️ ?
  Låter bra det.

 9. Ledighet behöver man! Under veckorna nu när ja är sjukskriven så är de full fokus på hemmet disk tvätt städ mm samarbeten och helgerna bloggar ja såklart men inga samarbeten eller måsten 😀 Och den 31;a börja ja jobba 25% ska bli så kul

 10. Jag ser glas och porslin i bakgrunden. Har du pyntat kontoret med delar av dina samlingar? Jag kan förstå helglängtan, har haft sån längtan under veckan och knappt kunnat fokusera på annat än hur skönt det ska bli med ett par lediga dagar. Gör ju som du, tankar energi genom bland annat promenader och kan trivas i det planlösa. Det är härligt att vakna upp med en spontan känsla av att vilja göra nåt och att sen kunna följa impulsen utan en massa måsten som hindrar.

 11. Härligt att kunna njuta av solen på rasten. Var så sugen på att kila ut på balkongen på jobbet idag och lapa lite sol men hade inte riktigt tid. Härligt att din helg börjar idag och vet du, det gör min med. Den första av fem lediga helger på rad. Vet inte riktigt hur jag lyckades med det men nästa period är det någon annan som får den lyxen. Fria dagar är det bästa, helt oskrivna blad där man kan göra det man vill. Promenader är ju härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa