Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Det var en gång…

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

En tid när jag trodde att skolyrkets fackförbund faktiskt lyssnade på vad sina medlemmar ville ha. Det där var ett stort skämt, och efter nya HÖK21 kände jag bara att nu går jag ur facket. Jag trodde någonstans att vi skulle få något mer denna gången, men de la sig platta som vanligt. Trots att medlemmar verkligen skrikit och bett dem om att göra något. TROTS att medlemmar sagt att vi är redo för att strejka, så tog lärarfacken återigen bort från strejkrätt. Som en fin ”coronabonus” ska vi få 2000 kr. Dessa två 2000 kronor baseras på tjänstgöringsgrad och självklart ska de skattas på. Kommer ju junilönen och jag kände bara att det var ett skämt. Det var en gång jag trodde att facket stod på sina medlemmars sida, men det är en annan gång nu och jag tänker gå ur.

8 Comments

  1. Jag förstår hur du känner för facket hjälper inte mkt när man har dem pp möte. De hjälper bara en vidare med ett nytt jobb om man begär det. Me. De säger inte mkt pp möterna. Numera har jag tagit avstånd från dem och det har fungerat bättre även om jsg har dem in case

  2. Jag förstår att du är besviken på facket, efter alla år av klagomål från medlemmarna och så händer det ändå ingenting. Det är bara så dåligt, tycker du gör rätt i att gå ur facket. Jag har aldrig varit med i mitt fack och vill inte heller. Tycker alltid att våra avtal blir för dåliga med. Så konstigt hur mycket pengar det finns att slänga ut på saker men i de områden man verkligen måste satsa, där finns det inga pengar och det ska alltid sparas.

  3. Jag är inte med i något fack men vem vet det kanske jag blir i framtiden. Väldigt intressant och bra och veta tycker jag 🙂

  4. Fick googla HÖK21. Vet inte om jag har förstått det rätt eller om jag är korkad… Men ni får alltså 2 000 kronor juni 2021 och ingen löneförhöjning, varken i år eller 2022 och 2023. Det måste väl vara ett väldigt, väldigt dåligt skämt. Suck! Byt jobb och bli konsult istället;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa