Just idag ställer jag mig precis den frågan, vad har alla glada människor att vara glada över? Jag vaknade tre i natt med världens ångest. Ångest inför att återigen komma tillbaka till jobbet, allt detta med pandemin och stressen som är till följd av denna. Att kunna hålla sig hemma en hel vecka, och sedan råka ut för att smittas igen när direkt när jag kliver in på jobbet.

Det är en trötthet över mig, trött på så mycket. Något jag ska göra idag är i alla fall att jobba, efter jobbet fixa mina fransar och är väl hemma runt 19:00 idag. Det snöar som sjutton här i Falun, förbannat skitväder rent ut sagt. Längtar så till semestern, det är två månader till sommaren. SÅ månader bort!

34 kommentarer

 1. Den rubriken snurrade till det för mig 🙂 Upplevde ändå dig som en glad person som hade lätt för att skratta. Är också dubbel just nu till allt. Den här pandemin har tagit så mycket på mitt psyke.

  1. Jo det är sant, jag har lätt för skratt men känner mig nog mest nedstämd just nu. Är så otroligt tungt med saker runt omkring. Behövde liksom bara få ur mig lite tankar 🙂 .

 2. Känner igen mig till viss del. Jag har jättesvårt för att vara glad för andra när jag själv inte kan känna det. (har otroligt svårt för att känna mig glad). Jag ser inte hur alla kan vara då poisitv och glada till allt. Jag skulle vilja ha den energin, men jag vet inte hur. Kanske är folk glada för att de inte vill komma ut ur nån bubbla. Jag menar, alla kan ju inte alltid vara glada…
  ❥ T’ recently posted..You act like it’s you against the world when it’s really just you against yourself

 3. Ibland deppar man ihop, men att försöka se något positivt kan hjälpa en upp ur avgrunden, även om det känns svårt.
  Så du har ju en hel del att vara glad över, din fina son till exempel?
  hoppas du känner dej vid lite bättre mod nu.
  marianne recently posted..Nerverna utanpå

 4. Många uppfattar mig som glad och för att vara osvenskt av mig så har jag en väldigt glad inställning och tror mycket på att jag har en livsfilosofi som jag är harmoniskt med =)… allt är förstås inte ljust och härligt (absolut verkligen INTE) men jag ser ändå allting med lärdomar och allt ont har faktiskt något gått i sig!
  Det är bra att få ur sig sitt inre på det sättet som man själv tycker det funkar, inget rätt eller fel! Ha en TREVLIG VECKA iaf, kram

 5. Jag förstår känslan men har fastnat så mycket i negativa tankar när jag var ung så försöker hela tiden ha ett stiocistiskt synsätt. Det vill säga att försöka vara glad för vad jag har och inte vad jag saknar. Låter klyschigt men det har hjälpt mig mycket.
  Madelein recently posted..Träning efter bröstoperation

 6. Man måste va glad för att hålla sig över ytan 😃. Nä skämt & sido. I dessa tider är det viktigt att hitta små ljusglimtar som man blir glad över & mår bra av 🙂.

  Jag är med trött på många saker.
  Kul att fixa fransarna.
  Jepp. Ett bakslag till.

  Hoppas att du snart blir gladare. Kram❣️

 7. Varför det, är väl samtidigt bra att man är glad i dessa tider? Fast jag kanske tolkade det fel, menar du mer de som ser fejkat glada ut? Ja du man vet inte hur man mår i dessa tider, ena dagen hör man det och ena dagen det. Nu sa de på stället jag gör APL att de barn som blir sjukast nu är de mellan 0-9 år, vaaa det hoppas jag väl innerligt inte
  Mirre recently posted..Tänka tillbaka på njutningen i lördags

 8. Nu är jag aningen ledsen faktiskt. Alla har vi väl våra “ups and downs”, under vissa tider är vi mera nere än uppe, andra perioder är vi gladare och mindre ledsen. Att pandemin och din “situation” har tagit hårt på dig är det ingen tvekan om. Sedan kan/vill du inte vaccinera dig mot C-19 heller om jag minns rätt. Den ekvationen lär nog inte riktigt gå ihop är jag rädd för. Du ska nog ta dig en funderare. För du vill ju inte vara ledsen till sommarlovet börjar och sedan “börja om” igen när höstterminen startar.

  Som jag skrev i min kommentar till ditt föregående inlägg – byt jobb och bli konsult;-)
  BP recently posted..Glad måndag

  1. Tack för dina fina ord. Jag tänker verkligen så mycket nu, på framtiden. Jag har inte alls samma glädje inom mig som jag brukar. Egentligen är jag en glad människa men något har hänt, pandemin har gjort mig deppad. Eller slut? Mentalt? Jag vet inte vad det är men den drar ner mig 🙁 . Jag är inte en social människa, utan är mer att jag går runt och känner mig rädd. Just med vaccinet vågar jag inte på grund av propprisken jag redan har. Hade blodpropp som nittonåring :(, och covid19 ger också proppar så känner mig som jag är i moment 22 🙁 .

 9. Men oh vännen, jag slänger i väg en stor cyberkram. Man får ha sådana perioder. Det är inte alls konstigt. Det är din känsla som du äger och den måste du få ha.
  Höst och vinter är alltid tuffa och ännu tuffare nu när allting stängs ned. Klart att man blir less. Det känner jag med att jag blir. Mer än nedstämd så är vi trötta just nu. Trötta på att lyssna på allt prat om covid, trötta på den rädsla. Rädsla på flera håll. Vad säger människor om jag inte tar vaccinet, vad säger människor om jag skulle åka på min weekend resa. När i helskotta får jag mitt vaccin. Det är så mycket frågor och funderingar som rör sig runt sociala medier och nyheterna. Lägg sen till vår högkänslighet på det och att vi tar in andra människors oro och rädsla. Nej, vet du vad, inte kan vi känna oss uppåt i en sådan här period. Klart att du får känna dig nedstämd och vara trött på glada människor. Jag har läst kommentarerna och visst är det väl bra att människor är glada, men man kan tröttna på det också.
  Gud, så jag svammlar.
  I alla fall så är Våren och sommaren på ingång och då kan du och voffsen gå härliga promenader och bara må gott. Lite ny d-vitamin att lagra i din kropp, inför en ny vinter och förhoppningsvis Corona fri vinter.
  Sandra (sandifighter) recently posted..Depression känns tungt, psykisk ohälsa känns tung.

  1. Visst är det mycket sånt. Men är trött, det känns så tydligt nu. Jag tror absolut att man är helt slut av sig och inte orkar mer. Psykiskt sätt är jag otroligt trött nu, tröttare än jag varit på många år eller kanske någonsin. Är till och med tröttare än jag var som utmattad.

 10. Jag tror man faktist försöker o inte tänka på covid alls för det bryter ner än totalt o då försöker man skämta om annat o försöka va glad för ddt finns mkt bra i världen oxå även om det inte kanske känns så nu

 11. Ja, deppig har man verkligen blivit i den här pandemitiden. Känns som gränsen för den isolering jag haft är nådd. Hoppas på att kunna träffa mer folk nu då jag fått första covidsprutan. Jag anklagas för att vara negativ men har mer och mer börjat tänka på det jag har och vara tacksam för det. Men det är inte lätt då man är helt nere. Det förstår jag att du är tveksam till vaccinering p.g.a. propprisken. Men finns den med alla olika vaccinerna? Tycker som nån annan skrev att du ska ha en dag i veckan då ingenting är planerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: