Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 15: Konsumtion

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
 2. Vad skulle du inte köpa för alla pengar i världen?
 3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
 4. Vad är något du sällan lägger pengar på?
 5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?

Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
Ovanliga Muminmuggar som är så där galet dyra på grund av så litet antal.

Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
Så klart inte familjen. Men sedan minnessaker de är viktiga för mig.

Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
Det tror jag inte? Eller ja muggar och porslin kanske.

Vad är något du sällan lägger pengar på?
Sällan alkohol, resor?

Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?
Vet faktiskt inte, köper nog ungefär samma saker till mig själv som andra. Kanske kläder då? Köper mer sådan till andra än mig själv.

14 Comments

 1. Så skönt att det är en till som besvarat fråga 2 med vad man inte skulle sälja för alla pengar i världen. Jag läser ju alltid elisamatildas svar innan jag svarar därav ”missuppfattningen”. Ha en bra helg!

 2. Minnen är ju verkligen inget man skulle vilja sälja… men som tur är har man oftast dem i huvudet också om man skulle ha otur och tappa minnena… men det vore trist!

 3. Vilka häftiga muggar! Hoppsan, såg plötsligt att jag skrivit fråga två annorlunda, tror det var så hos Elisamatilda när jag svarade eller så såg jag fel 😉 nej familjen skulle en förstås inte sälja. Ha en skön helg!

 4. Kul att läsa dina svar. Ja, att du samlar på porslin har liksom inte undgått mig. Visst är det roligt och jag som bor i samma stad som Rörstrand/Iittala!

 5. Ah du samlar på Mumin-muggar! Älskar dem, men samlar inte på någonting annat än erfarenhet. Och det har jag hunnit med i massor. Trevlig helg

 6. Inga överraskningar här inte! Har ju följt dig ett tag och vet ju hur otroligt skicklig du är när det gäller muggar och speciellt porslin. Skulle säga att det är din hobby, eller vad säger du!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa