Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider Hälsa & motion Tonårsbarn

Vin & pizza, och en långpromenad.

Igår på förmiddagen tog jag och Skilla och begav oss mot Lugnet. Vi gick först upp till Högbo, för att sedan fortsätta promenaden bakom hoppbackarna. På vägen mötte vi skidåkaren Calle Halvarsson som kom på rullskidor. Det är ju lite deras ställe där uppe, varje sommar åker folk i full fart på sina skidor där uppe, och på vintern åker de i spåren vid skidstadion där vi även passerade igår under vår promenad. Vi fortsatte sedan mot Åsbo och gick mot Bojsenburg. Kom vidare till Kålgårn och gick sedan genom en av de vackra delarna i Falun Östanfors där det är riktigt gamla gränder. Sedan gick vi hemåt igen, promenaden tog nästan 2,5 tummar och var väldigt avkopplande.

På eftermiddagen åkte vi ner till banken där vi hade tid. William skulle få riktigt bank-id och det är nu fixat. Efteråt åkte vi hemåt, jag och Skilla var bjudna till Jennie och Calle på hembakad pizza och vin. Det var jättetrevligt, en av deras två hundar Akilles la sig snabbt tillrätta bredvid mig medan Skilla höll koll på omvärlden. Maten var jättegod men framförallt var sällskapet trevligt.

Idag lördag blir det lugnt, skönt med sådana dagar också.

21 Comments

 1. Vilken mysig dag. Man kommer verkligen ut med hund och som jag saknar det. Håller på med operation övertalning hemma här. Vin och pizza är aldrig fel. Tog ett glas jag med igår. Så sällan det händer, men just igår var jag sugen.

 2. Så trevligt att ta en långpromenad ?. Att träffa på kändis är aldrig fel heller.
  Låter som en väldigt bra fredag ?.
  Så gott med pizza ???

 3. Men så härligt att gå en sådan långpromenad. Kul att du mötte Calle Halvarsson, är han skidskytt nåntro? Jag får googla. 🙂 Skulle vilja se de vackra gränderna, låter väldans inspirerande på något sätt. Mysigt med pizza- och vinkväll med dina vänner. Hembakad pizza är så gott tycker jag. Skönt med en lugn lördag.

 4. Vilken härlig långpromenad var allt för länge sen jag kom ut på någon sådan lång promenad. Härligt att bli bortbjuden på egengjord pizza. Hoppas din lördag vart bra och det är behövligt med lugna dagar ibland också.

 5. Låter som en jättemysig dag. Är det här vänner du fått genom Skilla? Det sägs ju att skaffa hund är toppen om man vill socialisera mera. Ligger det en sanning i det, av vad du erfarit? Det är en fantastisk tid för vandring. Så mycket vackert att titta på! Har våren kommit igång ordentligt i Dalarna och vad för vårligt har du hittills sett i naturen?

  1. Ja jättemysigt. Nej de är vänner och grannar som jag lärde känna när sonen var liten. Han lekte med deras son som är ett år yngre. Så vi började umgås då och fortsatt med det 🙂 .

 6. Hej!

  Var inne på din Policy/Samarbetssida men hittade inget formulär där? Vänligen skicka mig en e-post. Vill prata samarbete 🙂

  Mvh

 7. Låter som en mysig dag!
  Härligt med en riktig långpromenad. Och en trevlig kväll som avslutning på dagen.
  Ja lugna dagar kan också vara skönt ibland, hoppas att du även får en fin söndag. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.