Jag vaknar alltid runt 04:00 på morgonen, tar lilla rundan med Skilla och går in och äter min frukost. Brukar sedan ligga i sängen en stund för att vila. Idag vaknade jag dock med rejält illamående och ett huvud som dunkade som om jag druckit alkohol. Det var en sådan hemsk känsla att jag var imponerad över att ta mig ur sängen. Jag tog rundan med Skilla, och åt frukost i tron om att det skulle hjälpa. La mig i sängen och tänkte att jag sover en stund så blir det bra. Inget stämde, istället blev det bara värre och det slutade med att jag fick skicka ett meddelande till jobbet snabbt och förklara att jag blir hemma.

Igår var jag så allergisk att jag ringde vårdcentralen för råd, de sa att jag skulle prova att dubbla min dos med kortisonsprej något jag gjorde. Det hjälpte absolut men vad jag inte visste var att just en biverkning är huvudvärk! Jag brukar sällan få biverkningar, jag tål inte ämnet acetylsalicylsyra som finns i bland annat Ipren. Men jag insåg alltså att jag även reagerar på kortision…

Ska jobba imorgon, men idag har jag mest tyckt synd om mig själv. Sådana dagar får man ibland helt enkelt.

20 kommentarer

 1. Den där huvudvärken alltså. Det kan slå ut vem som helst. Jag har väldigt svårt att kunna hantera det, men som tur är så får jag det sällan. Just huvudvärk är väl en vanlig biverkning på många mediciner. Läste någon gång att just det är vanligt då man tar medicin mot just huvudvärk 🙂

 2. Vad är du allergisk mot? Pollen? Jag har blivit allergisk mot pollen sedan 3 år tillbaka, vet att det just nu är mest björkpollen och runt vår gård har vi sparat just björkar för jag och kära maken älskar dem… I hinkarna som står under takdroppet vid ladan ser man inget vatten bara en gul sörja… Hoppas du mår bättre!
  Kort recently posted..Tråkigaste och kallaste maj…

 3. Fy så tradigt! Visst att man ska få stå ut med någon biverkning ibland, men när de får en utslagen blir man ju less. Kan hoppas det finns något annat för din allergi? För att slippa dubbla doser och framför allt sängliggande. Du ska ju inte behöva vara hemma för det. Hoppas morgondagen blir bättre!
  Elisa recently posted..Fem en fredag v. 20: Oväntat besök

 4. Stackare för sådan huvudvärk. Låter nästan som migrän men ja dunkande huvudvärk är verkligen inte kul. Hoppas du mår bättre imorgon. Krya på dig 🙂

 5. Man får helt klart ha såna dagar. 💖 Vad jobbigt att ha så ont i huvudet, ingen bra början på dagen alls. Allergi är verkligen ett aber, svårt att parera den i dessa tider. Det ena drar också med sig det andra, kroppen är som en överreagerande bomb. Hoppas du fick vila i går och mår bättre i dag.
  Sandra Jönsson recently posted..Förhoppningsvis mer balans i tillvaron

 6. Huvudvärk är verkligen vidrigt. så trist när man ska lindra något annat och får nåt annat istället. Hoppas du kunnat visa och mår bättre ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: