Ibland kommer du till en fas i livet där du måste välja en väg. Kanske står du där vid en skylt som visar två vägar. Den raka vägens skylt står det: trygghet på, den andra vägen står det: osäkerhet på. Vad ska man då välja, genom hela mitt liv har jag fått välja dessa skyltar. Vågat mig på vägar av osäkerhet och tagit mig på den trygga vägen. Alltid med tanken på att vad jag än väljer så blir det nog bra till slut.

Men nu är jag för första gången tveksam. Jag orkar inte längre ta trygghetensväg lika lite som jag orkar ta osäkerhetens. Det gör ont oavsett och kanske har jag slutat kämpa för första gången. Inte för att jag gett upp men för att jag fått kämpa mig igenom livet så länge att jag förtjänar att få en lugn tid.

Ibland undrar jag över varför vissa av oss få kämpa mer än andra? Hur livets lott fördelas. Är det för att vissa av oss tänker mera och därmed känner mera som gör livet tuffare? Eller vad beror det på?

Jag står där vid vägvalet i mitt liv och vet inte vad jag ska välja. Tänk om någon kunde välja åt mig. Jag är bra, jag duger som jag är. Jag är till och med förbannat mycket bättre än många andra på vissa saker. Men ändå står jag här och oroar mig för livet och framtiden. Vem är jag? Och vart är jag på väg?

14 kommentarer

 1. Det här med att råka ut för tuffa händelser i livet, det är så orättvist. Jag har en person i min närhet som ända sen hen var barn haft oflyt med precis allting. Allt från relationer, till skola, jobb och så vidare. Jag funderar ofta över vad det är som gör att vissa får en räkmacka medan andra får det tufft.

  Att veta vilken väg man ska gå är inte lätt. Att ta steget och göra något annorlunda och våga chansa. Det kräver sitt mod. Jag hoppas att du snart kommer fram till vad du ska välja. Jag tror också på att oavsett vad du väljer så kommer det bli bra.
  Hannas krypin recently posted..Nu tar jag helg!

 2. Nu beror det på vad du har att välja på tycker jag. Jag har aldrig chansat utan varit feg nog att gå trygghetens väg. Den kändes bäst och rätt. Jag tar ogärna risker, jag vill veta vart jag är på väg. Det är liksom dumt att chansa i många fall kan jag tycka.
  Som sagt, det beror helt på vad du ska välja emellan.
  Japp, du förtjänar att må bra och därmed känna dig trygg i dig själv. Styrkekram!
  BP recently posted..Tråktorsdag

 3. Förstår och känner igen hur du tänker. Att göra val i livet är ibland inte lätt. Även det att vissa får ett hårt liv medan andra verkar få ett lätt och lyckligt liv. Jag är av den fösta sorten men jag har också lärt mig en massa om mig själv. Jag älskar citatet what dosent kills you makes you stronger som är från en låt.

 4. åh kunde det inte känns rätt o svårt att bestämma. undrar i bland om det är meningen som du säger att en del får kämpa? hur kan det va så`
  Brukar tänka ibland ja Måste göra detta för att förstå hur bra det blir sen . Eller det ordnar sej . ja kanske Håller tummarna att du hittar ditt val och vågar göra även i fall det känns lite svajigt lucka till kramen
  ullie recently posted..Mellan skattens dag

 5. Då kanske det är dags för den trygga vägen nu då för dig ❤️.

  Ska jag må bra så måste jag ha tryggt runt mig. Men jag har med stått vid dessa vägar. Ibland har jag valt den osäkra vägen för att utmana mig själv. Ibland valt den osäkra vägen för att jag ser tryggheten på vägen. Jag har även valt den osäkra vägen för att jag har människor runt mig som ger mig trygghet.

  Så har jag med tänkt. Att varför får jsg kämpa så. När ingen annan behöver göra det. Men sanningen är att vi alla kämpar med olika saker. När vi kämpar så blir vi åxå starkare 💪🏼😊.
  Jag vill inte ha ett liv där jag bara glider fram på ett bananskal. Jag vill kämpa. Ta mig an motgångar. Det är då jag växer som person. Det är så åxå som jag kan tackla motgångar lättare. För om jag skulle glida fram på ett bananskal. Så skulle en liten motgång bli en stor. Inte kul 🙂.

  Jag har med svårt att välja ibland. Så ibland får Kent välja åt mig. Eller så får folk övertala mig till en sak. Sen måste jag åxå lära mig att bestämma mig om saker. En lärosak 🙂.
  Exakt! 👊 Det är du! ❤️ Vilken väg du än väljer. Så kommer det att bli bra! Kram🤗❣️

 6. Tror säkert att vi som tänker mera och därmed känner mera har det tuffare. Många tar allt så enkelt, bara lever i ögonblicket (som ett barn). De har ett betydligt lättare liv. Hoppas du hittar vilken väg som är bäst för dej just nu. Det här gav mej en känsla av att oftare välja en osäker väg, det ordnar sig förmodligen ändå till slut och livet blir mer spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: