Igår hade jag Amningskurs för blivande föräldrar igen. Jag hade det måndag, torsdag och så igår fredag tillsammans med ett härligt gäng blivande föräldrar. Det ger så otroligt mycket att ha dessa kurser, och jag har insett att de digitala kurserna kanske passar mig något bättre än de fysiska gjort. Nästa vecka är det dags igen sista för denna “säsong“, sedan sedan det bokas för hösten. Men eftersom det är 6 arbetsdagar kvar för mig innan semestern så kör jag på Amningskurs onsdag, torsdag och fredag kommande vecka, jobbar sedan måndag och tisdag veckan efter för att sedan skrika: “semester“!

Hur som helst efter Amningskursen igår så fick jag låna min underbara vän och granne Jennies klippmaskin för hund. Jag hade nämligen ringt runt hela förmiddagen för att hitta någon som kunde klippa ner Skilla. Det finns inga tider förrän slutet av juli och början på augusti, det funkar inte att vänta så länge när Skilla går runt och hjässar här hemma och inte kan sova. Så för första gången i mitt liv fick jag klippa hund, det blev ju inte proffsigt men det funkar och Skilla slutade hjässa ganska omgående. Eftersom jag ändå klippte ner henne fick hon även ett bad.

Efter allt detta ringde Björn. Han skulle handla i Rättvik så jag och Skilla följde med och åkte därmed i caben. Vi beslutade på vägen dit att åka och hälsa på min mamma och min bonuspappa. Vi åkte förbi en Handelsträdgård i Ingels och köpte en pelargon till mamma, samt att jag i Rättvik köpte GW’s rödvin som är så gott. Det var ju mors dag i söndags så ville fira henne lite.

Det var väldigt trevligt och så himla roligt att ses! Jag har inte träffat dem på riktigt sedan jag flyttade i september och då hann man ju knappt träffas heller. De är båda vaccinerade nu, men ska snart ta spruta nummer två.

26 kommentarer

 1. Förstår att det måste vara givande med dessa amningskurser. Önskar att det fanns något sånt här när jag var gravid.

  Spännande att klippa en hund första gången. Har själv aldrig gjort det faktiskt och vet knappt om jag skulle våga haha. Det är ju så svårt när det är så uppbokat nu inför sommaren på olika ställen så bra att du gjorde det själv. Måste varit skönt för Skilla!

  Jag ska ta andra dosen vaccin nu på onsdag. Skönt att få det avklarat.
  Evahle – mammalivet & psykisk hälsa recently posted..Så tacksam för den hjälp jag fått

 2. Så mysigt!
  Träffar min mamma då och då, har inte bästa relationen, men pappa och hans sambo och min farmor träffar jag oftare, men det har ju vart sämre pga pandemin, men alla är vaccinerade nu, eller jag och farmor är fullvaccinerade medan pappa och hans sambo har nr 2 kvar.

  länkar dagens (5/6) utmaning här
  Michaela Lejonberg recently posted..5. Då känns allt meningslöst.

 3. Vad bra att du fick låna en klippmaskin så du kunde klippa Skilla. Kan inte vara roligt att ha för mycket päls i denna värme. Härligt att du badade henne också det var nog skönt för henne. Kul att du snart får semester jag själv är ledig vecka 27-30 från radion.

 4. Så roligt du har haft! Hoppas att idag blir lika kul och innehållsrikt. Å selfien är en höjdare.
  PS. Sedan googlade jag “hjässa”. Klart jag vet vad en hjässa är, men jag förstod det inte i samband med Skilla. Å jag kan tala om för dig att jag fortfarande inte gör det;-) Men jag gissar att jag fattar när/om du lägger upp en bild på din nyklippta Skilla;-)
  BP recently posted..Ett ”växande” bokmärke

 5. Skönt med nedräkning till semester. Alltid efterlängtat med lite ledigt och bara få vara ett tag. Hoppas du får en underbar semester, när det väl blir dags ❤
  Mina recently posted..Vilken sommardag

 6. Vad bra att det går smidigt att hålla i kurserna och digitalt fungerar ju jättebra numera =D. Bra att det finns sådan hjälp att få när man ska få barn, =D. Så härligt att åka till Rättvik necabat =D
  Mirre recently posted..Chevrépaj – LCHF

 7. va skönt att du kunde fixa skills. jav brukar jämt fixa mkn hund på egen hand just för att det är dyrt med klippning o trimma. så har jag allt sånt hemma istället:) vad roligt med en kurs för nyblivna föräldrar. alla tycker ju olika kring fysiskt möte el digitalt. jag hade nog oxå föredragit digitalt 🙂

 8. så skön känsla o få semester
  hi hi blev hon med en liten “spetaa” som min kompis pudel blev inget kvar utav henne ha ha pinne typ nä elakt men ja söt ändå p o är väl skönt för dem

  men underbart väder härligt med cab då i solen – ska bli skönt med o få ha mera besök sen me
  ullie recently posted...where ever you are

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: