Bloggutmaning

En barnbok…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tänkte i mitt stilla sinne, hur ska jag kunna välja en barnbok? Det finns ju så många? Hur som helst så får då boken falla på min favorit som barn. Jag älskade nämligen böckerna om Mimmi. Min första bok jag läste ut själv, och då menar jag kapitelbok var: “En ettas dagbok” Jag har läst den för William som liten, och tyckte verkligen om den och nästföljande böcker. Ja även den första “Monstret i skåpet”, jag tror kanske att det fanns en viss del av identifiering i karaktären Mimmi. Lite som en bästis som jag fick ges förtroendet att läsas dagbok. Efter att jag läst denna fick jag “Vi smyger på Enok” och då satt mamma med mig i soffan och läste. Jag fick böckerna och över gick sedan till Eddie, vilket är lite fristående fortsättning. Hur konstigt det än må låta så kommer jag fortfarande ihåg de olika ställen i Göteborg där boken utspelade sig i. Så ofta har jag inte besökt Göteborg, men jag minns ändå vad platserna hette. Så En ettas dagbok alltså, boken som fick mig att börja läsa och finna intresset för de skrivna orden. Kanske var det den boken som la grunden till år av skrivna texter i dagböcker innan jag gick över i bloggform den där dagen på Lunarstorm? Det som sedan blev denna blogg? Jag tror nog det kan vara så, att jag har Viveca Lärn’s Mimmi att tacka för mitt bloggande, och att jag brinner för de skrivna orden.

4 Comments

  1. En ettas dagbok, den kommer jag ihåg.
    Min äldsta dotter älskade den när hon var liten. Kul att den boken inspirerade dig till bloggen och att du utvecklade ditt dagboksskrivande.
    Mina recently posted..Jakten på lyckan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: