Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Böcker Hälsa & motion Skilla vår mellanpudel

Sommarbad & sommarvärme.

Okej jag kanske tjatat men denna sommar har verkligen potential att bli som sommaren 2018. Det är helt magiskt! Jag njuter av värmen varje dag, och igår blev det bad igen. Det var 24 grader i dammen och jag njöt. Skilla badade också en sväng, efteråt satt hon under en filt och frös. Men hon verkade ändå inte helt missnöjd för det, var nog väldigt skönt att svalka av sig i värmen.

Det är lite svårare med promenader nu tycker jag, får visserligen ihop mitt stegmål men jag undviker att gå långt dagtid. Helt enkelt för Skillas skull, hon blir helt kokhet i värmen.

Däremot låg jag på balkongen igår och läste en av böckerna jag vann. Det var en bok med brevväxling mellan döttrar och en mamma under andra världskriget. Mamman var judisk och befann sig i Tyskland, medan döttrarna hade fått komma till Sverige. Det var en gripande bok, och nog blir man aningen nedstämd när man förstår vad dessa människor utsattes för! Kan rekommendera boken som heter: Här bryr sig sommaren inte om oss.

25 Comments

  1. Visst är det magiskt att kunna njuta av sommarens värme. Bad och varma kvällar. Boken låter väldigt bra och ett bra sätt att fördriva en sommardag=)
    Kram

  2. Det har varit riktigt varmt ett par dagar, men då vi kom hem till Götet regnade det lite. Tråkigt. Den grymheten som var under andra världskriget, och många håller på att glömma. Helt ofattbart.

  3. Sommaren har inte varit riktigt somrig varje dag… juni började fint en efter skolavslutningen blev det tyvärr sämre väder 🙁 men sedan 1 juli så kan jag absolut icke klaga på sommaren 😀 helt underbart… jag njuter.
    Jag trodde pudlar var vattenhundar, tänker på att de tidigare används som vattenapportörer och då måste väl pudeln som ras gilla vatten…
    Frost lider mer av värmen än Teddy trots att Teddy är mycket mer pälsad och det känns som om huskyn borde vara en vinterhund 😉
    Ha det fortsatt bra i sommarvärmen och tack för boktipset.

  4. Bilden på Skilla med täcket är en höjdare! Kul att du också uppskattar balkonghäng, jag älskar det ju:-)

  5. Vädret är verkligen underbart. Känns som att sinnet blir lättare av att vakna till värme och sol. Man skulle inte ens tycka det var jobbigt om det skulle regna en dag bara man vet att det är varmt och solen kommer tillbaka. Härligt att ligga på balkongen och läsa.

  6. Det är verkligen härligt med sol och bad. Sen hoppas jag att det inte blir riktigt lika varmt som 2018, dels för jag tycker att det är jobbigt att göra massa saker när det är för varmt om dagarna och dels då naturen tar så mycket stryk.
    Så lite regn och gråa dagar vill jag också ha ?

  7. Det ska bli jättehärligt med varma soliga dagar här på Öland, Samt ja så var det med vår vovve också, han hatade värmen så han fick man gå härliga sommarpromenader med på kvällen. Ja nåväl, man gick ju på dagen med, men korta då

  8. Härligt att du njuter av värmen. Jag har hört att denna sommar kommer bli den varmaste någonsin. Själv hoppas jag inte på det då jag har svårt att klara av denna värme. Är känslig för solljuset. Tycker det är bra att du inte går långpromenader med skilla på dagen. Hundar har det jobbigt i denna värme. Boken låter intressant då jag kan läsa hur mycket som helst som handlar om andra världskriget.

    1. Jag älskar värmen, känner att det är valuta för den kalla vintern ?. Visst är det så med värmen och hundar. Så fint att du ser det som ett tips. Ta gärna och läs den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.