Inlägget är i reklam för Meetastudent.com.

För två veckor sedan på torsdagen den veckan fick jag veta att det var grönt för mig att läsa höstens kurs på speciallärarprogrammet på Mälardalens högskola. Som du som läst här ett tag vet kommer jag att ta ut dubbelexamen till nästa sommar. Normalt sätt är det otroligt svårt att gå från specialpedagog till speciallärare, det är faktiskt nästintill omöjligt. Att validera sitt examensarbete åt motsatt håll är inte svårt, del vill säga speciallärare till specialpedagog. Men jag och min studiekamrat Stefan lyckades alltså med vad som egentligen ska vara nästintill omöjligt, det är ju skönt för trots att jag är oerhört stolt över vårt examensarbete så är det också väldigt tufft att skriva. Dessutom skrev vi det precis när pandemin började och det medförde inga träffar och detta var innan det digitala vara lite självklart som nu.

Ett bra examensarbete är också något som hjälper andra studenter som vill skriva om liknande ämnen, för mig känns det därmed extra kul att examensarbetet är skrivet på sådant vis att det både kan användas av specialpedagoger och speciallärare. Ämnet berör och jag tror många inom skolan känner igen sig i vad våra informanter samt forskningen antyder. Att läs- och skrivutveckling har en påverkan till barns självkänsla och att det finns en viss antydan att detta i långa loppet kan medföra att barn får problematisk skolfrånvaro.

Som du nu förstår så ligger examensarbete mig varmt och hjärtat så det känns extra viktigt att berätta mer kring detta för er som är mina läsare, som kanske är mitt uppe i att påbörja ett examensarbete. Visste ni att företaget Meetastudent ger tips kring hur du som student kan skriva ditt examensarbete med koppling till ett företag. Du får alltså kontakt med ett företag, och därmed kan skriva något kring detta. Det i sin tur ser jag som sökt en del jobb som en otrolig fördel eftersom företaget nu kommer känna igen dig sedan tidigare, och därmed säkerligen kommer känna höga ambitioner för att anställa just dig. Det är bra att synas, och ett examensarbete där du kan ge företaget en form av gratis marknadsföring tror åtminstone jag är något som de vinner på i det långa loppet. Dessutom om du ser en del saker du finner kritiska är detta något som företaget kan ta sig för att förändra och därmed förbättra. Att någonting inte fungerar betyder definitivt inte att det är något negativt, utan istället tänker jag att det är något som en bra chef tar till sig av och inser att här har jag stora möjligheter till att göra en förbättring.

I ett examensarbete är det viktigt att ha en kritisk men också neutral framtoning, det är inte meningen att du ska såga eller hylla någon. Du skall hitta för- och nackdelar samt väga dessa mot varandra. Du ska vara partisk men ändå påvisa vad som kan förbättra och vad forskningen säger om ämnen. I slutändan tror jag vilket företag som helst ser detta som positivt, för vilken bra arbetsgivare vill inte att deras företag ska framåt istället för bakåt? Så just du som sitter där med ditt examensarbete i för dig läsande stund? Kolla in Meetastudent och läs på om flera bra tips, du kommer inte att bli besviken.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: