Jag är sjukskriven på 50%. Håller på att prova högre dos av Fluoxetin och då är risken stor att ens mående blir sämre ett tag. För mig har det väl gått ner en del får jag medge. Jag mår bra vissa dagar och sämre andra. Men mest av allt har jag ett extremt behov av att sova. När jag kommer hem från jobbet runt 12:00 är det som att kroppen ger upp för en stund och jag bara däckar. Sover djupt och bättre än på nätterna.

När det kommer till ätstörningen är den skit, jag har som mål att hålla mig till regelbundet ätande men det gör jag inte. Inte heller är jag speciellt hungrig och frukosten är dagens svåraste mål. Jag har börjat tvångsmotionera igen, och ångesten har medfört ett glänsande fint hem eftersom jag städar som en galning… Det dämpar ångesten att damma och göra fint hemma…

Nästa vecka går jag upp i 75% på min 75% tjänst och så ska jag jobba två veckor för att sedan räknas som frisk… Frisk ja, det är ju i alla fall ett fint ord när det är känslokaos på insidan.

18 kommentarer

 1. Det är väl tyvärr nackdelen med att ändra sin medicinering även om doktor har sagt att man ska göra det så blir man sämre ett tag innan allt har vant sig. Hoppas allt känns bättre när du är van vid ändringen & att du orkar 75 %. Känner igen det där med att folk tycker att man ”verkar frisk” men det är kaos på insidan.
  Elin | Gett ut självbiografin “Genomskinlig grå” recently posted..Fin dag till orolig dag

 2. Ingen rolig läsning alls. Det har ju märkts att du vissa dagar mått riktigt bra, bland annat när du och Björn åkte på en shoppingresa till Barkarby. Men det verkar gå i vågor.
  Kan inte ens föreställa mig hur det är att leva med din ätstörning som “krydda” på depressionen.
  Många styrkekramar. Hoppas de hjälper.

  PS: Hur gick det med dina mystiska blåmärken på benet? DS.
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 39 – ”Dricka”

 3. När jag jobbar så är jag med trött. Jag däckar med när jag kommer hem ifrån jobbet & har ätit lunch. Visa dagar snabbare än andra 😊. Det är skönt faktiskt 😊.

  Det låter inte kul att ha ångest & ätstörning. Men du kämpar på bra 👏🏻👏🏻❤️❤️. Du behöver inte svara på den här frågan. Men varför är frukosten jobbigaste?
  Det är bra & skönt att ha städat rum 🙂.

  Det kommer gå bra att gå upp till 75%❤️

 4. Att aldrig vara hungrig känner jag igen, var hos läkare och fick medicin som skulle göra mig trött och jag skulle slippa illamåendet… Har inte tagit den, vet inte ens vad den heter… För några dagar sedan kikade vi igenom frysen och hittade fyra köttfärspaket med “isbränna” lite fisk som jag kokade till hönsen… Känns ok för oss att ge våra vänner mat istället för att kasta bort, lite extra jobb men lyckliga höns…. Jag försöker också äta regelbundet, men det håller i två dagar, sedan struntar jag i det omedvetet… Min son tror jag haft covid 19 som han haft och förlorade både smak och luktsinne… Hoppas du får rätsida snart på ditt mående, styrkekram…
  Kort recently posted..Vaccinationsfrågan delar Sverige familjer och vänner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: