Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Det fantastiska håret.

Inlägget är i reklam för Pozehair.

Det hänger på håret, långt och friskt hår, eller kort och busigt. Alla har vi någon form av tankar kring hår. En person med rakt hår som mig drömmer om lockar och självfall, medan personer med självfall och lockar oftast tycks drömma om mitt spikraka hår. Är man någonsin nöjd? Och går det ens att tänka tanken att vara just det, NÖJD? Hur som helst skiljer sig hår idag en hel del mot förut. Jag minns att jag köpte någon hårklämma med löshår i som tonåring då jag hade kort hår för att ”luras” att jag hade långt. Det där stämde ju inte alls med hur håret var egentligen, och idag? Ja idag har jag ju långt hår men vet precis hur det är när man önskar sig lite mer tjocklek i håret.

Jag har typiskt skandinaviskt hår, tunt och rakt. Mina syskon, mamma och pappa fick tjockt hår svall och lockar. Det är spännande hur generna kan vara så olika? Hur som helst har jag alltid drömt om lite tjockare hår och därför känns det som att en rolig sak skulle vara att testa löshår för att slänga in lite mer av tjocklek i håret. Framför mig ser jag nämligen hur fint det skulle vara med mer tjocklek i håret och att känna det som att håret var mer fylligt. Bara att kunna göra en annan frisyr än det jag har idag, när man har tunt hår så blir det aldrig lika fint i en knut på huvudet som det är för er med tjockt hår.

Lite roligt är det dock att fundera på detta, medan jag skriver dessa ord sitter det just nu någon som tänker. VARFÖR skulle någon vilja ha tjockt hår? Har hon någon aning om hur jobbigt det är? Nej jag har ju inte det, samtligt som du inte förstår hur det är med tunt hår. Man är nog aldrig nöjd, men nog är det tur att mycket idag går att fixa med produkter som får oss att känna att vi blir ”som vi vill”?

8 Comments

 1. Klart att alla vill ha ett fylligt fint hår. Jag har av någon anledning nu sista månanderna tappar mer än hälften av mitt… räcker med att sätta borsten i håret, ta två drag så är borsten fylld med hår som om jag inte rensat den på en månad. Även om tanken gått åt något form av löshår så är jag rädd för det, har en kollega som använt det länge visserligen o varje dag – men det har gjort att håret tunnades ut så mycket att hon nu måste ha peruk.

 2. De där klämmorna minns jag. Hade det själv då jag gick ut. Det fick mig att tänka på en rolig grej som hände en gång. Det fanns en rosförsäljare här som alla kände till för han var så rolig. Han hade en korg med blommor och var även inne på krogarna ibland. En gång fastnade korgen i mitt fejkhår och min kompis bara såg hur han gick iväg med det. Nu hände det inte, men tankarna for. Det hade varit en syn.

 3. Hår på skallen betyder så mycket för oss kvinnor. För män gör inte det de. Det är inget konstigt & man reagerar inte om man ser en man som är skallig. Men när man ser en kvinna med Inger hår så reagerar man tyvärr.
  Men för övrigt på kroppen så vill vi tjejer inte ha hår. Knasigt det där ?.

  Jag har tjockt hår! ???. Har alltid fått kommentarer om det. Oftast positivt.
  Jag har haft olika längd på mitt hår. Page, Axel långt, hår till brösten. Jättekort. Nu har jag ungefär axellångt hår. Tyvärr gör jag bara roffa, halv håret tofs & boll i håret. Gillar att ha utsläppt när håret är nytvättat. Annars har jag det sällan.
  Hehe……Nä man är aldrig nöjd ?. Mina syskon & jag har helt olika hår ?.
  Jo, så är det.

  Ta hand om dig! Kram❣️

 4. De där klämmorna minns jag också men jag hade en med en blå slinga. Hade den i när vi knäppte skolkorten ett år. Jag själv har tjockt hår och just nu långt. Måste gå och klippa mig snart då det börjar bli för långt igen. Förut så kunde jag inte sköta mitt långa hår själv vilket slutade med att jag klippte håret kort. Nu kan jag sköta mitt långa hår själv. Kan tänka mig att ni som har tunt hår kan vilja lägga i löshår för att få det fylligare. Själv är jag glad för att jag har tjockt hår naturligt då jag inte skulle ha råd att lägga i löshår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.