Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar

Rejält förkyld och trött.

Björn tog med sig Skilla till Kniva. De ska gå i skogen och jag som mår skit kan därmed stilla mitt dåliga samvete. För jag har sedan i torsdags spenderat tid på soffan med rejäl förkylning och hosta. Ingen covid19 i alla fall, men då jag har astma blir jag alltid så förbannat dålig som sjuk. Det här medför att jag inte orkar någonting. Folk som ringer mig reagerar direkt och säger: Du låter hemskt sjuk! Jo tack, astmatiker och sjukdomar är liksom inte bästa kombinationen.

Det här medför också att jag är provocerad av folk som inte fattar hur förbannat jobbigt det är att vara infektionskänslig… Genom hela livet har jag fått höra: Man dör inte av en förkylning. Nej det kanske man inte gör, men när man ligger på soffan som en klubbad säl och ramlar ihop i hallen efter att man varit ut med hunden för att man gått upp för trappor, då känner man sig inte så tuff och kaxig längre.

Därför stör jag mig på att restriktionerna försvinner, att vi ska utsättas för allt möjligt skit! Det är skitjobbigt för vissa av oss att vara sjuka nämligen…

20 Comments

 1. Fy stackare ??. Det är svårt att förstå för andra son inte har astma. Jag gör det inte. Men förklara man så förstår man lite. Men alla gör inte det ändå.
  Så snällt av Björn att gå ut med hundarna. Så att du får vila.

  Jaa massa skit kommer ju att komma nu när vi får ses.

  Krya på dig❣️Kram?

 2. Stackars tjej! Du har verkligen haft otur i år. Hoppas innerligt att 2022 för med sig mera positiva saker för din del. Min pappa hade astma och jag minns hur jobbigt det var för honom att få en förkylning på det.
  Många krya-på-dig-ktamar!

 3. Jag förstår precis vad du menar och hur du mår. Vår son har astma och det stannar sällan vid en lättare förkylning utan han blir mycket sämre än vad jag brukar bli. Det är lätt att vara hurtfrisk när man inte vet hur det är. Så skönt att Björn kunde ta Skilla i alla fall.

  Krya på!

 4. Tur att Björn kunde ta med sig Skilla ut så du kunde få vila lite. Jag är så dubbel till öppnandet. Vi behöver verkligen det, men det innebär inte att vi kan släppa allt. Eget ansvar är något många är dåliga på. I år kommer jag ta influensavaccinet för första gången i hela mitt liv just för att vi hållit oss från andra och nu öppnar det upp. Tror att allt bara kommer explodera nu.

 5. Inte alls roligt att må dåligt … en vanlig förkylning kan vara nog så allvarlig för någon med astma.
  Så bra att Björn kunde ta med Skilla på skogspromenad.
  Krya på dig!

 6. Så bra att Björn kan ta Skilla så du får vila upp dig och bli frisk och var och en har j sitt mående och tyvärr är många snabba att påpeka det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa