Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Vad väljer du, att se eller höra?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Att välja bort synen eller hörsel? Vad är värsta sinnet att förlora? Min mormor förlorade nästan hela sin syn på grund av gula fläcken när hon var 66 eller 67 år. Från ingenstans mer eller mindre, det gick väldigt fort. Trots det fortsatte hon att lösa korsord och använde sig av förstoringsglas, och kunde lyssna på ljudböcker.

Så för mig får det bli hörseln som får stanna kvar. Visst skulle det vara hemskt att inte kunna se, men idag finns det så många hjälpmedel.

8 Comments

  1. Det är verkligen en bra fråga. Klurig. Älskar man ljud från naturen, musik skratt och glädje så blir det väldigt jobbigt med att inte få höra. Men att se är ett stepp värre. Tror jag inte skulle klara av att aldrig se mina barn växa upp och se ljuset! ?

  2. Men gud vilken svår fråga, man känner sig så beroende av båda men jag tror jag måste hålla med dig om att behålla hörseln ❤

  3. Fick en liknande fråga i ett annat sammanhang och då fick man välja bland alla sinnena – självklart så vill man ju behålla alla.
    Kan tänka mig är svårare att missta något som man är van vid än att alltid varit utan.
    Mellan synen och hörseln så skulle jag nog välja att behålla synen – om jag nu måste välja.

  4. Idag tycker jag tvärtom. Men en sak är tack och lov helt klar – det finns många hjälpmedel idag för både försämrad syn och hörsel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa