En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Att välja bort synen eller hörsel? Vad är värsta sinnet att förlora? Min mormor förlorade nästan hela sin syn på grund av gula fläcken när hon var 66 eller 67 år. Från ingenstans mer eller mindre, det gick väldigt fort. Trots det fortsatte hon att lösa korsord och använde sig av förstoringsglas, och kunde lyssna på ljudböcker.

Så för mig får det bli hörseln som får stanna kvar. Visst skulle det vara hemskt att inte kunna se, men idag finns det så många hjälpmedel.

8 kommentarer

  1. Det är verkligen en bra fråga. Klurig. Älskar man ljud från naturen, musik skratt och glädje så blir det väldigt jobbigt med att inte få höra. Men att se är ett stepp värre. Tror jag inte skulle klara av att aldrig se mina barn växa upp och se ljuset! 😱

  2. Fick en liknande fråga i ett annat sammanhang och då fick man välja bland alla sinnena – självklart så vill man ju behålla alla.
    Kan tänka mig är svårare att missta något som man är van vid än att alltid varit utan.
    Mellan synen och hörseln så skulle jag nog välja att behålla synen – om jag nu måste välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: