En blogg om dalaliv, familjeliv, porslin, pudel & folkdräkt.

Webbtidningen Motherhood och deras fina reportern Elisabeth kontaktade mig förra veckan och undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp på en telefonintervju kring hur det är att vara enbarnsmamma och vilka kommentarer man då får. Jag sa ja, och vill så klart tipsa just dig om att läsa den fina artikeln här!

Känner mig jätteglad över att de kontaktade mig! Så himla fint! Bilden på William är sen han var liten, han är 17 år och ogärna med på foton.

26 kommentarer

 1. Vad spännande att du blivit intervjuad utav dem. Det är verkligen ett viktigt ämne då jag fick massor utav negativa kommentarer för att ha enbart Jamie. Vi var inte redo för två barn och fick massor utav sådana kommentarer. Ett barn blir bortskämt och jättemånga fler kommentarer! 😞 Skall absolut läsa artikeln! ♥️
  Malin moen recently posted..NO HATE, MORE LOVE

 2. Vilken bra och läsvärd artikel! Själv förstår jag inte varför man måste fråga eller än värre ifrågasätta andras val. I min värld är det en självklarhet att skaffa hur många barn man vill eller inga alls. Det kan vara olika anledningar som ligger bakom och det är olämpligt att fråga.

  Som liten längtade jag oerhört mycket efter ett syskon och när jag var åtta år föddes min lillasyster. Redan då bestämde jag mig för att mina framtida barn skulle komma tätt men det var vårt beslut och ingen annans.

  Jag minns dessutom när min syster föddes att några av mina föräldrars bekanta kommenterade att det var synd att det inte blev en lillebror. ”En av varje” var liksom idealet. Då blev min pappa riktigt arg och sade ifrån, berättade att han var mycket stolt över sina flickor.

  Den enkla sanningen är att vissa frågor ska man inte ställa!

  1. Ja du, det där är så himla märkligt. Många har en förmåga att lägga sig i och lämna åsikter som ingen valt att få höra. Det där med pojke och flicka verkar folk vara väldigt på om nu med, vet många som fått tex triss i pojkar så säger folk: “Stackars … nu blev det en pojke en gång till. De försökte nog på en flicka.” Som att barn är en beställningsvara där man fick “fel” order. Det är sorgligt, ett barn är ju värdefullt.

   1. Ja, den kommentaren har man också hört. Det enda vi önskade och hoppades alla gångerna var ett friskt barn och att det skulle gå bra. Kön var helt underordnat.

 3. Åå vad kul att få ett sånt heders uppdrag 😊. Alltid kan det hjälpa någon.
  Ska ta & läsa artikeln.

  Ta hand om dig❣️

 4. Kul att just du valdes ut för en intervju! En väldigt välskriven artikel tycker jag. Jag är också ensambarn och vara absolut inte bortskämd. Som du säger alla är vi olika, och det ska respekteras, men det är lite si och så med respekt tycker jag.
  Vi har ju inga barn och du ska inte tro hur många gånger vi blivit utfrågade varför vi inte har barn. Varje gång vi svarade att vi valde bort barn för vi ansåg att det var ett för stort ansvar som vi inte var mogna att ta brukar det bli tyst. Suck.
  BP recently posted..Tråktorsdag

 5. Men vad kul att du blev intervjuad. Tror defintivt att det är väldigt lätt att få höra sådana fördommar, det har jag som ensambarn fått :/

 6. Så bra artikel och kul att du vart intervjuad. Kan tänka mig att andra lätt kan lägga sig i när de borde sköta sitt. Bra att du vågar säga ifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: