Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Massage för gravida.

Som flera av er redan vet är jag både doula och hjälpmamma. Som hjälpmamma är jag även kursledare i Amningskurs för blivande föräldrar, och detta medför att jag träffar en hel del gravida. Därav känns det naturligt för mig att skriva om gravid massage som något ni borde testa.

Jag älskar massage i alla former, är det något jag försöker unna mig är det just massage, värkande muskler får chansen att slappna av och nog blir man lugn efteråt, något jag behöver. Jag tänker att om du är gravid är det extra viktigt att låta kroppen och musklerna få kärlek. Med det menar jag främst att du helt enkelt låter kroppen få kärlek i form av att pressa ut sådant som gör ont samt att du faktiskt får chansen för en stund enbart för dig. Något jag tycker att du ska försöka med som gravid är verkligen att unna dig och din kropp så mycket tid som möjligt. Inte för klyschan gör allt innan bebis kommer, utan för att det är påfrestande för kropp och själ att vara gravid. Dessutom behöver man få återhämta sig i den stressade vardag vi lever i.

Det är lätt att vi går runt med spänningar i kroppen år ut och år in, som gravid så blir dessa spänningar ännu fler eftersom du då går och känner tyngd överallt. Att unna sig lite tid där du får slappna av, känna hur olika punkter trycks ut och bara njuta en stund är bra på så många sätt. Dessutom frigörs många ämnen i kroppen, som är riktigt bra för att vi ska finna det där lugnet som vi så lätt glömmer bort att unna oss. För erkänner vi för oss själva är vi nog ganska dåliga på att unna oss att faktiskt bara koppla ner och koppla av, att bara vara här och nu. Det finns en anledning till att avslappning blir mer och mer i fokus, jag tror att det stressade liv vi lever i påverkar oss så otroligt mycket att vi stundvis totalt glömmer bort att leva här och nu. Det i sin tur medför att det blir extra tufft för oss att orka med saker. Om vi då unnar oss en stund bara för oss själva, så får själen och kroppen det där lugnet den så törstar efter.

Så om du är gravid unna dig en stunds gravid massage, du är värd det! Du är värd en stund bara för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa