Så kom vi då in i december. Förstår knappt att det är så, första december! Hur kunde vi passera november så snabbt? Tycker tiden kan vara lite speciell ibland, det känns skumt hur snabbt man går från en månad till en annan.

Idag står jobb på schemat, ska sedan hem och äta lite. Det var hemska -16 grader i morse, och igår -17. Frost har vi men snö är bara lite puder på marken? Kanske mer frost än snö. Oavsett så känns det märkligt när man hör hur mycket snö det är neråt i landet till förhållande här upp. Jag avskyr dock kylan, så just nu lider jag mer än någonsin. Förstår aldrig hur vi människor kan överleva efter -5 grader och egentligen är det ingenting jag gör. Jag känner alltid att det är en nära döden upplevelse med vintern.

Men hur som helst, första december 2021, nu är det alltså nära julafton igen. Men kanske främst jullovet som jag längtar mig galen efter. Det ska bli helt ljuvligt!

Relaterade etiketter:

10 kommentarer

 1. Mm det är galet att det är december nu ?❄️?‍??.

  Hoppas att det gick bra att jobba ?.

  Jag gillar hellre den här kylan än +5 & nordan vind som går in i märgen. Den här kylan är iaf frisk, solen skiner oftast & det blåser inte så mycket. Vi har ingen snö. Mest frost.
  Mm nu är det inte långt kvar till jul ????.

  Ta hand om dig❣️

 2. Vi har exakt samma känslor vad gäller minusgrader och vinter. Hör var det ”bara” 10 minusgrader, men jag har frusit hela dagen ändå. Det är psykologiskt helt enkelt. Visserligen har vi 21-22 plusgrader i lägenheten och i badrummet med handdukselement hela 25 grader, men man kan ju inte gå i ide i ett badrum;-) Snö har vi inte, inte än i alla fall…

 3. Jag kan inte heller fatta att det redan är första december. Det har gått så fort. Jag är precis tvärtom med vädret. Jag är så glad för vintern och att det kommit snö. Håller dock med om att 17- är lite väl mycket. Hatar att frysa. Så härligt att du snart får jullov, förstår att du verkligen längtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa