Inlägget är i reklam för Cheap Energy.

Det har nog inte varit någon som missat diskussionerna om årets elpriser? Politikerna verkligen badar i det, och media är inte sena att skriva om saken. Ibland kanske rent av spä på något extra så att alla med el blir extra oroliga. För det går inte att sticka under stolen med att elpriserna har ökat, och för personer i villa är det nog främst tuffast med saken.

Samtidigt så tror nog många att alla elbolag är som gladast just nu, men det finns företag som Cheap Energy som inte alls är ute efter dyra elpriser och har därmed gjort en jättegullig serie som de släpper varje vecka. Serien heter Palle & Energitjuvarna och där kan man på ett roligt sätt läsa en serietidning med nytt nummer varje fredag kring el. Jag får säga att den var riktigt mysig att läsa, då jag precis gått igenom veckans nummer av serien.

Jag tror att vi alla kan göra bra saker genom att tänka till på vad vi använder vår el till. Att stänga av stand-by eller att inte ha alla lampor på när vi inte befinner oss i ett rum. Bara där sparar du massor, och energin kan gå till annat. Nu är elpriserna höga absolut, men vi kan alla göra något för att de ska bli lägre.

4 kommentarer

  1. Visst kan vi påverka vår förbrukning en smula men det är det lilla när det gäller elräkningen. Elpriset är tio gånger så högt i Skåne som i Norrland och EON har de högsta fasta priserna i hela landet. Den biten kan vi inte heller påverka så det är något som är väldigt fel med elpriset. Helt oacceptabelt tycker jag.

  2. Låter som ett bra och klokt initiativ som gör det lite roligt och lätt att ta till sig.
    Gillar speciellt namnet på karaktären ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa