Bloggutmaning

Fågel, fisk eller fintvätt?

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Den här ska bli extra rolig att se vad andra svarar på. Speciellt då jag egentligen bara skrev något för att låta fantasin för dagen flöda hos var och en av oss som deltar.

Hur som haver då, fågel, fisk eller fintvätt? Tre saker på F som jag haft i livet. Fåglar hade jag i form av nymfparakiter när jag växte upp. Vi hade även två ett tag jag och William som jag hittade på Blocket. Två ensamma herrar som folk tröttnat på, en undulatbur hade den ena och den andra hade aldrig fått flyga fritt. Jag lät dessa två herre flytta ihop efter ett tag, men kände att de behövde något mer. Det visade sig finnas en brandman med familj som sökte efter nymfparakiter till en upphittad hona. Jag erbjöd dem att ta dessa två herrar och det kändes bra. Tre ensamma fåglar, fick bilda en flock. Jag älskar fåglar, och det gör ont i hjärtat på mig att dessa flockdjur får sitta instängda i små burar ensamma.

Fisk då? Jo jag hade fiskar ett tag. Hade några grannar som stannade mig i trapphuset och undrade om vi ville ta över deras akvarium med två fiskar och två albinogrodor. De skulle flytta och hade inte plats längre, jag tänkte varför inte så under några år hade vi alltså fiskar och grodor hemma. Mycket fint att titta på, de var redan gamla så en efter en med tid emellan dog. När jag då bara hade en kvar skrev jag på Facebook om någon ville köpa den sista med akvarium. En av mina Facebookvänner hörde av sig, en person som älskar fiskar och har massor med akvarium. Fisken flyttade dit och det blev perfekt för oss alla.

Så sist men inte minst, fintvätt? Jag får medge att jag aldrig använt den delen på tvättmaskinen. Var till och med tvungen att Googla vad det betydde inför denna fråga. Så ja fintvätt uteslut.

Jag får därmed välja fisk igen då, nog för att jag älskar fåglar. Men fiskar är rätt enkla och fint är det också.

19 Comments

 1. Ja, det ska verkligen spännnande att se hur dina läsare kommer tolka frågan. Läste svaret på din Fråga hos Carita och hon förstod inte frågan. Det gjorde jag inte heller om jag ska vara ärlig, men jag ska svara helt annorlunda än både hon och du. Fintvätt har jag heller aldrig använt. Hår går allt in på 60 grader;-)

  PS. Du har väl sett att du förutom Carita även fått Åke som ny deltagare!? Himla kul! DS.
  BP recently posted..Tråktorsdag

 2. Detta var en klurig bloggutmaning. Men det var kul att skriva om dem 3 F:n 😊.

  Tror det är bra att man har vuxit upp med djur på något vis. Då man får kontakt & blir van av djur 🙂.

  Ta hand om dig🤗❣️
  Jessifri85 recently posted..Röd dag i veckan

 3. Vilket fint inlägg som visar vilken omtanke du har om djur och för mig gör det dig till en extra fin människa. Jag har haft en undulat och också fiskar och dessutom använt fintvättprogrammet.

  Jag föredrar emellertid fåglarna som flyger fritt här omkring även om jag ogillar att kajorna bygger bo i skorstenen och att skatorna tillskansar sig katternas mat, men sån är ju nu naturen 😊
  Diana Saelöen recently posted..En lugn ledig dag

  1. Jag har alltid tyckt mycket om djur. Antar att det är därför det gör så ont i mig när djur far illa 😥.

   Haha men Så där känner man ju ibland. Som en fågel som sjöng varje morgon utanför mitt fönster 4:00 en hel vår för några år sedan, den vad billig 😜

 4. Haha, rolig idé! 😀 Jag har aldrig haft fisk eller fågel och inte heller brukar jag använda fintvättsfunktionen. Däremot brukar jag leka Fågel, fisk eller mittemellan med mina syskonbarn och det tycker vi alla tre är helfestligt. (Bekvämare än att leka kurragömma, om du frågar mig.) Jag tycker att både fåglar och fiskar är fantastiska djur, mycket på grund av färgerna och variationsrikedomen. Hade gärna lärt mig mer om såväl fåglar som fiskar.
  Sandra Jönsson recently posted..Campadre-omdöme: Det här tycker jag om min beställning

 5. Visste inte att du haft både fågel och fisk. Jag har inte haft varken fågel eller fiskar. Fintvätt har jag heller inte använt på tvättmaskinen. Roligt att läsa dina svar.

 6. Jag har haft både fåglar och fiskar men numera föredrar jag hund. Fintvättprogrammet anväder jag en hel del så det är jag inte heller obekant med 😀

  Kram

 7. Jag hade fiskar ett tag som barn. Fåglar matade vi när jag växte upp och under året i Stojby/Växjö matade jag fåglar utanför köksfönstret till katternas stora glädje. De älskade att sitta i fönstret och titta. De är innekatter och tar inte fåglar. Ifall någon undrar.
  Fintvätt, 40 grader, är det vanligaste tvättprogrammet hos mig. Tvättar en del ömtåligt för hand också och det räknas nog också som fintvätt.
  Kraka recently posted..Efterlängtad kväll som slarvades bort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: