Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Om drömmar slår in.

Ibland drömmer man så hårt om något att allt man vill är att det ska slå in. Till sist vill liksom hjärnan något så gärna att det känns som att kanske, kanske vänder vindarna snart även för mig. Jag önskar, jag hoppas och jag vill. Det är något fint med att drömma att våga drömma.

Kanske får man sina drömmar att slå in till sist? Eller så krossas det bara likt sandslott av vågorna. Aldrig vet man? Under min behandling har jag fått lära mig att tänka:

”Nu har jag en tanke som säger att… Och tankar är inte sanningar.”

Hela mitt liv har jag nog ändå upplevt att mina tankar blivit sanningar. Därav har jag förlitat mig blint på att det jag drömt, tänkt eller oroat mig för kommer att slå in. Klart det påverkar ens liv, största problemet är väl också som kuratorn sa till mig. ”Du har ju tyvärr fått lära dig att, dina tankar är sanningar.” Det är sorgligt men så är det ju.

Vågar jag drömma? Vågar jag hoppas? Jag vill så gärna! Vill att en dröm ska slå in, så att jag får blicka framåt mot framtiden. Der behöver jag för att må bra!

6 Comments

  1. Den där är svår. Jag har alltid lärt mig att det man tänker slår in, men du är precis som jag experter på att se ner på oss själva, och genast blir det en sanning. Ska vi försöka tänka på allt positivt istället? Just nu tänker jag att jag gärna vill träffa dig på riktigt, så vem av oss åker på en roadtrip 🙂

  2. Drömma ska man få göra. Vad gör dig lycklig? Jag försöker att gå den väg där jag ser att framgången är som störst. Jag drömde i flera år om att jobba som ridlärare eller bli skådespelare. Inget av det har slagit in. Mina största framgångar har varit inom bloggvärlden och ridsporten.

  3. Väldigt bra skrivet. Det stämmer att tankar inte alltid är sanningar fast man ibland kan tro det. Vågar man drömma så kan man få uppleva det. Ett citat från den första harry potter filmen känner jag att passar här. ”It does not do to dwell on dreams and forget to live”.

  4. Tack för att du delar med mig! Jag har inte sett det så innan men fick mig en tankeställare. Visst är det väll så att jag tar mina tankar som sanningar, jag kan få en tanke av att någon ogillar mig eller så vilket ju tillsist blir en sanning som ger mig mycket tankar och ångest. Måste helt klart bli bättre på att släppa det, att inte bry mig om det jag inte kan påverka som ex. vad andra tycker om mig. Att kunna släppa såna tankar och inte se det som en hård sanning och även om det vore sant så skadar jag ju bara mig själv genom att tänka en massa❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.