Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Flytta dit du vill med flyttfirma.

På måndag är det två år sedan jag flyttade till min nuvarande lägenhet. TVÅ år, en del av mig kan knappt fatta hur det är möjligt. Jag tycker det var nyss mitt bohag flyttades från ena huset till det andra. Ändå känns det numera som jag bott där en evighet, men jag kommer aldrig glömma hur vi konkade och bar på möbler och annat. Så svettiga vi var och slut, mina armar ömmade och jag kände mig helt seg efteråt men ändå var det verkligen så underbart att komma hem. Hem till lägenheten jag nu snart bott i under två år. Ibland har jag svårt att fatta att jag bor där, i en lägenhet med dubbla balkonger och två våningar. I en lägenhet där det finns trapp i lägenheten, så det blir en känsla som påminner om villa. Allt känns så rätt där, det är mitt hemma.

Dock vet jag att om det en gång till vaknas flytt blir det att anmäla mig till en flyttfirma. Mina stackars bärare och stackars oss alla som var helt slut efteråt. Nej då tänker jag hellre på att ta någon flyttfirma så som Excellent Moving det känns nämligen schystas mot oss alla, för i ärlighetens namn tror jag att ingen orkar bära mina möbler nerför igen efter förra gången. Björn sa till exempel att nästa gång slänger han ut min soffa, nu har jag visserligen ny sen dess men det säger väl en hel del om hur jobbigt min flytthjälp hade det. Då är det ju definitivt bättre att låta proffsen sköta flyttningen så slipper ens nära och kära känna att de får panik. Jag planerar visserligen inte att flytta, men det gjorde jag egentligen inte när jag flyttade till min nuvarande lägenhet heller. Till saken hör att jag faktiskt får medge att jag inte alls tänkt flytt förrän den kom ut. Det är därför jag någonstans tänker att man aldrig kan veta. En del av en kanske tänker att man inte ska flytta men sen händer det något i livet som för en att ändra sina planer. Så ja, då tänker jag rent spontant att man aldrig kan säga aldrig.

En annan bra sak med flyttfirma är ju att det är proffs som fixar med saken, folk som vet hur man bär och hur man ska ta med saker. De vet hur man lastar, och oftast har de dessutom en stor lastbil som verkligen rymmer ett helt hem också. Säga vad man vill om den saken men nog är det väl ändå ganska skönt när man får plats med allt och någon kanske flyttar åt en på ett par timmar istället för flera dagar? Dessutom så vet man ju att folk är nöjda av att använda sig av just flyttfirmor, sådant tänker jag gör massor för en. För helt seriöst, proffsen kan saker vi andra inte kan. Gör man något varje dag blir man bra på det, gör man något då och då? Ja då glömmer man bort hur man ska göra.

3 Comments

  1. Så skönt att trivas hemma, låter som en väldigt trevlig lägenhet. Och ja visst är det riktigt tufft med flytt, vi flyttade i Januari förra året till lägenhet med trapp. Tungt! Så mycket smidigare med flyttfirma. Letar lägenhet nu & har jag möjlighet så ska jag absolut fixa flyttfirma. Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa