Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Dagens Jetpackfråga #33.

Vilket är ditt mellannamn? Har det någon speciell innebörd/betydelse?

Åsa Barbro Sara är mina tre mellannamn. Åsa – Efter min mamma, jag la till det mellannamnet 2014. Helt enkelt för att jag ville ha med mammas namn i mitt namn.

Barbro – Efter min mormor. Det namnet la jag till samtidigt som Åsa, alltså 2014. Av anledningen att jag ville bära mormors namn också.

Sara – Det namnet jag fick samband med mitt tilltalsnamn. Min mamma valde det åt mig.

Madeleine är mitt tilltalsnamn.

3 Comments

  1. Nu ska jag ”besswistra” mig lite bara för att jag kan. Ett mellannamn är inte ett förnamn, det är ett efternamn som ligger mellan förnamnen och efternamnet. Man kan numera inte lägga till mellannamn, men istället ha ett dubbelt efternamn. Allt om detta kan man läsa på Skatteverkets sida.

    Ha en fin helg!

    1. Jo jag vet, men det är WP som skriver dessa från USA och iom har det en annan mening.

      Har bra koll eftersom vi bytte sonens mellannamn till dubbelt efternamn när man fick detta för flera år sedan. Och jag tänker att folk säger ”mellannamn” med annat en tilltalsnamn och det är ok.

  2. Minns när jag började läsa din blogg, då trodde jag att du heter Sara. Antar det var på grund av ditt bloggnamn, Saramadeleine. Det är ju sällan som tilltalsnamnen inte är först. Säger jag förresten, Ida heter Hanna Ida Tilde och Alexander heter Tomas, Henrik, Alexander….. Bara Samuel har sitt tilltalsnamn först av barnen. Vad fint att du har både din mammas och din mormors tilltalsnamn i ditt namn. Helt rätt ju känner jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.