♥ Doula i Dalarna ♥

Bilderna på denna sida är privata, och får inte användas utan min tillåtelse.


Den 19 september 2015 påbörjade jag min utbildning till doula. Utbildningen är godkänd av föreningen ODIS. Jag är utbildad doula med verktygen från Föda utan rädsla, då jag gått min utbildning i Stockholm hos författaren & doulan Susanna Heli som skrivit boken med samma namn: Föda utan rädsla.

Utbildningen blev klart den 25/10-15.
Mitt intyg/diplom kom till mig den 11/1-16.

Vad är en doula?

Vem som helst kan kalla sig för Doula, för att kalla sig för doula ska du antingen medverkat vid en förlossning, eller som jag gått en utbildning på fyra dagar inom någon av ODIS-utbildningar, gör du detta får du ett diplom som intygar att du fullgjort utbildningen. Efter medverkan på tre förlossningar avlägger du ett doulaprov och efteråt blir du en certifierad doula genom ODIS.Varför utbildade du dig till doula?

Anledningen till att jag gjorde valet att utbilda mig till doula är delvis tanken att jag skulle medverka under min lillasysters födsel 1997.  Men det beror även på att graviditet och förlossning är ämnen jag tycker är väldigt spännande. Att stödja den födande med partner är viktigt för mig. Den sista anledningen är att jag själv hade stödet av en doula under min förlossning 2004, då min mamma agerade doula åt mig under sonens födsel. Doula betyder  Mothering the mother något jag tycker är oerhört vackert.

Vad erbjuder du, mig och min partner om vi anlitar dig som doula?

Jag erbjuder dig och din partner ett stöd under hela förlossningen. Som din doula är det du och din partner som bestämmer vad ni vill ha mig till. Jag kan redskapen inom FUR, massage och är lyhörd till dina önskemål. Om du inte har någon partner, är jag självklart ditt fulla stöd.

Jag erbjuder att fotografera din förlossning. Jag äger en Canon Eos 70D som jag bär med mig nästan dagligen. Det är även här du och din partner som bestämmer vilken typ av fotografier ni vill ha. Jag lyssnar och agerar utefter era önskemål. Vill du se några fotografin jag tagit tidigare på gravida och barn finns de här.

Kompetenser utöver Föda utan rädsla?

Jag är en av Amningshjälpens hjälpmammor. Därmed kan du genom mig få råd och hjälp med din amning. Jag stöttar och lyssnar, detta gör jag ideellt och du kan alltid höra av dig till mig för att få råd och hjälp.

Hur kontaktar jag dig?

Är du nyfiken på att anlita mig som din doula? Eller behöver du amningshjälp? Här nedan hittar du ett kontaktformulär, fyll i detta så kontaktar jag dig tillbaka inom några timmar.

♥ All lycka till dig i din blivande födsel ♥

[contact-form][contact-field label=”Namn” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-post” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Webbplats” type=”url” /][contact-field label=”Meddelande” type=”textarea” /][/contact-form]