När man försöker lära om.

Börjar acceptera att min blogg aldrig går att få tillbaka. Det gör ont, sidan finns där men allt annat är ju finito med. Det är sorgligt, 2004 började jag blogga och har liksom lagt in mitt liv där. Visst jag kopierar in allt i ett worddokument men ändå det känns som en sorg. Svårt för andra att förstå antar jag, men för mig gör det riktigt ont. Kanske man orkar lägga in inlägg därifrån här? Jag tänker om man kopierar och klistrar in de dagar man orkar. Men det är ett jobb som jag inte vet om jag någonsin kommer ha tid med.

Bloggen blir ändå kvar på saramadeleine i tre år till. Detta då jag har samarbeten där jag skrivit på för tre år på, surt men vad gör man? Det här är livet helt svårt!

Hoppas ni följare fortsätter vara med mig här.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

36 thoughts on “När man försöker lära om.

 • 12 december, 2019 at 18:32
  Permalink

  Hej och vad bra att du skrev att du hamnat här. Fattar att det inte är frivilligt, fan vad surt med bloggen…. Men kul att du fortsätter här. Nä jag lider verkligen med dig. Du som liksom lagt ner så mycket själ i bloggandet och så är det borta. Tråkigt!

  Reply
 • 12 december, 2019 at 18:35
  Permalink

  Jag kan nästan verkligen förstå hur jobbigt det är efter så lång tid, blir själv så ledsen över att läsa detta! Fortsätter självklart att följa här Jag kan nästan verkligen förstå hur jobbigt det är efter så lång tid, blir själv så ledsen över att läsa detta! Fortsätter självklart att följa här <3<3

  Reply
  • 14 december, 2019 at 21:00
   Permalink

   Ja fy det var en sådan hemsk känsla. Är så evigt tacksam att Elisa fixade allt åt mig <3

   Reply
 • 12 december, 2019 at 18:36
  Permalink

  Så konstigt att det bara slutade fungera! Och jättetråkigt!
  Det går inte att komma åt inläggen och flytta på något automatiskt sätt?

  Reply
 • 12 december, 2019 at 18:37
  Permalink

  Jodå, jag förstår allt. Jag började blogga 2006 på Expressen. Sen lade de ner bloggeriet där och man kunde få ta med sig sin blogg in i ett annat forum. Icke, det funkade inte. 2011 började jag blogga på Blogger (Blogspot) och är där fortfarande. Men mina år på Expressen, jo det finns väl lite text att hitta kanske, men inga bilder alls. Nä, det blev en sorg.
  Önskar dig fortsatt trevligt bloggande här. Ha en fin dag! (Gerd

  Reply
  • 15 december, 2019 at 19:40
   Permalink

   Åh fy :(. Jag kan förstå att detta måste varit hemskt för dig :(. Jag förstår verkligen eftersom det var vad som hände mig här. Nu kunde Elisa hjälpa mig dock och det är jag så innerligt tacksam över, men annars hade det fortsatt vara som för dig.

   Reply
 • 12 december, 2019 at 18:38
  Permalink

  Vad trist men jag fattar inte hur en blogg kan krascha. Jag skulle också bli ledsen om min gjorde det, allt man skrivit om som man varit med om och alla bilder. Jag kopierar inte mina inlägg heller. kram

  Reply
  • 15 december, 2019 at 19:40
   Permalink

   Nej det förstår inte jag heller. Nu har min fina vän lyckas rädda allt är så glad för det 🙂

   Reply
 • 12 december, 2019 at 18:40
  Permalink

  Ja du! Jag förstår att du har sorg, och jag undrar verkligen vad som har hänt. Tror inte att du av misstag “raderat” hela din blogg. Försök att samla energi och gå på WP, det måste finnas en lösning. Om du vill kan jag fråga Ditte om hennes WP-specialst som just nu är mammaledig kan kolla din blogg. Hon heter Sanna. Det är det enda jag vet. Ja, hon tar betalt enligt Ditte, men det kan det ju vara värt. Som du säger, bloggen är/var ju ditt liv! Mejla om du vill att jag frågar Ditte.
  Nu är det ju som så att jag bara lär mig den hårda vägen. Så jag undrar mycket försiktigt om du kanske nyligen har gjort en backup av din blogg. För efter det som hänt dig och Ditte, så kommer jag göra en backup ikväll.
  WP och blogspot är ju inte kompatibla som du vet. så jag har inte din mejladress, men du borde ha min, då jag varje gång måste knappa in den i fälten på WP-bloggarna. Så om du vill “prata” eller “gråta ut” så mejla gärna. Facebook – nej tjejen, jag vågar vägra FB;-)

  PS. Det är väl självklart att jag följer med här:-) DS.

  Reply
  • 14 december, 2019 at 20:52
   Permalink

   Dina ord har varit så himla fina genom allt detta. Orkade inte svara när jag befann mig i saken men nu. Jag känner mig så varm <3

   Reply
  • 14 december, 2019 at 20:52
   Permalink

   Är verkligen tacksam för att den inte blev raderad. Tur i alla fall att Elisa kunde fixa saken 😀

   Reply
 • 12 december, 2019 at 18:42
  Permalink

  Värkligen så tråkigt med din blogg då du lagt ner så mycket minen på den bloggen ❤️ men klart jag följer dej här med

  Reply
 • 12 december, 2019 at 18:44
  Permalink

  Förstår att det måste vara så tufft & är ledsen för din skull, hoppas så på att de löser sig för dig! Kommer självklart följa dig oavsett vart du bloggar❤️

  Reply
 • 12 december, 2019 at 18:45
  Permalink

  Jag förstår mer än väl hur tungt och sorgligt det känns. Har man bloggar så länge så blir bloggen och dess innehåll verkligen en del av ens liv. Med tanke på att man numera kan lösa nästan allt så borde detta också gå men tydligen inte. Väldigt ledsamt får jag säga 🙁

  Reply
  • 14 december, 2019 at 20:50
   Permalink

   Ja fy, det är ju verkligen så. Jag trodde det var kört tills Elisa fixade allt 😀

   Reply
 • 12 december, 2019 at 20:01
  Permalink

  Fy vad jobbigt… Det man har skrivit har man ju gjort som ett (flera!) minne (minnen!) . Jag håller tummarna – hårt! – för att det ändå går att lösa.
  Jag blev av med mina inlägg på metrobloggen, fast det var “bara” knappt ett år. Anders hjälpte mig att rädda inläggen och flytta den till WP. Inte för att jag tittar så ofta, men jag är SÅÅÅ glad att det löste sig. Jag hoppas att det ordnar sig för dig med.
  Kram!
  Ama de casa recently posted..Ibland får saker och ting sin förklaring

  Reply
  • 14 december, 2019 at 20:50
   Permalink

   Ja det är ju så. Tack fina du för att du höll tummarna, det känns som att det hjälpte. Så fint att du fick hjälp av honom då <3

   Reply
 • 12 december, 2019 at 21:04
  Permalink

  Förstår Dig… när Blogger stängde min blogg för x antal år sedan då det plötsligt hände något å de ansåg jag var under 15 så försvann ju massor å det försvann ju på riktigt eftersom bloggen stängdes ner helt utan förvarning.
  Men det hjälps ju inte, svårt att göra om. Men det gör ont.

  Reply
 • 12 december, 2019 at 21:52
  Permalink

  Usch jag hade precis samma känsla när mitt ex släckte ner mitt domän och allt som hörde till. Jag var knäckt, grät i flera dagar. Det gör verkligen ont så jag förstår dig till 110%!! Det tar tid men man vänjer sig, jag lovar ❤️❤️ Kommer såklart följa dig var du än är.

  Reply
 • 12 december, 2019 at 23:00
  Permalink

  Förstår att det gör ont speciellt när man har lagt ner mycket tid på inläggen för att dom ska bli bra. Och sen är det ju även år av arbete så det är tråkigt. Kram 🙂 <3

  Reply
 • 13 december, 2019 at 10:23
  Permalink

  Jag blev lite orolig vad som hade hänt här =O… du är en av mina första och trognaste bloggare som jag första hand kikar in när jag väl blanda mig in i bloggeriets (knepiga) värld!! Pjhuuu att det fixades sig, välkommen tillbaks kära du<3
  Ha en TREVLIG LUCIA och HELG nu, kramar =)

  Reply
  • 15 december, 2019 at 19:39
   Permalink

   Åh förstår det, var en hemsk upplevelse verkligen för jag kunde inte komma in alls. Sen blir jag samtligt så glad över att läsa detta <3. Så kul att du känner så för min lilla blogg 🙂

   Reply
 • 14 december, 2019 at 14:26
  Permalink

  Alltså vad var det som hände med din gamla blogg? Jag har nångång försökt göra en backup på min blogg men tror det misslyckades. Borde försöka igen för man är ju alltid lite nojig över att inlägg ska gå förlorade…

  Reply
  • 15 december, 2019 at 19:32
   Permalink

   Ja du, jag kom åt en knapp i temat så HELA bloggen raderades. Mitt webbhotell kunde göra en backup på innehållet. Problemet var dock att jag sen inte kunde komma in på bloggen. Men underbara Elisa fixade den åt mig 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: