fbpx
Dark Mode Off / On
Hemma hos mig

Orkide och storstädning

Åkte hem till Björn idag om bjöd på hemgjord hamburgare och stips. William drog ner till grannflickan i Björns hus så jag och Björn såg på lite film ihop. Åkte hem och såg the secret life of the American teenager usch är så sorgligt just nu, vill bara ge dom en kram fast det inte är på riktigt tänker hur man skulle mått själv om samma sak hände en, mardröm! Såg switched at birth efteråt, gillar ni drama så se den. Dessa två avsnitt är lite tröga men tror den kan bli bra faktiskt, imorgon kan jag se pretty little liars igen också hurra för streamade tv-program!
Såg förresten klart charmed säsong 2 idag också, har ju sett serien när den gick 98-06 men spanar om nu när jag har den på box.
Satte igång och storstäda också rensade avlopp och fixade på toaletten, diskat undan lite och till min förtret har jag råkat haft sönder en stjälk på min ena orkide är så förbannad, den hade nyss börjat komma upp ju, kanske man ändå kan hoppas den överlever? Bygger sig uppåt och just den delen växer bort, förmodligen inte. Ska gå och köpa en orkide åt mig på plantagen imorgon, fick ju födelsedagspengar till en blomma som jag inte hämtat ut ännu, beror helt och hållet på att det var kyla i februari och så har tiden tickat på. Ligger i min nybäddade säng och borde sova nu.
God natt!

3 Comments

  1. Tråkigt med orkidén! Men om inte den stjälken hämtar sig så kommer det en ny! Bara ha tålamod 🙂 Min som jag fick när Tindra föddes blommar nu ÄNTLIGEN, för första gången sedan jag fick den! Haha.. Hade helt gett upp, så i vår/vinter fick den en ny stjälk.. och så småningom knoppar, som nu blommar 🙂 Men det tog som sagt 7,5 år.
    (Dock håller även en av mina yngre orkidéer på att få ny stjälk+blommor.)

    1. Malle – Jag har flera Orkider, har sammanlagt haft fyra, dom brukar blomma igen och igen men blev så sur för denna stjälk i alla fall 🙁 . Får se hur den kanske ändå fortsätter växa. Dumt att ge upp hoppet :-p

  2. Okej 🙂 Ja, men de brukar som sagt ta sig! En av mina var nästintill död och är nu på väg att blomma den med 🙂
    Om man vill pusha dem lite kan man “försöka döda” dem, dvs ställa dem mörkt (typ förråd/klädkammare) och inte vattna på ett par veckor. Då kämpar de som fan o blir fort fina 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: