Inlägget är ett samarbete.

Nu börjar vädret förändras igen. Från att ha varit kallt till att bli varmare och soligare. Det märks tydligt i det lägenhetshus jag bor i eftersom det här antingen är kallt som på vintern eller varmt på sommaren. Ibland undrar jag om min bovärd verkligen tycker det är okej att hyreshusen ska vara så här. Jag hade gärna haft värmepump här i huset, som reglerade värmen och såldes kunde hjälpa till att få bort just den här kylan eller hettan som blir året runt. Något typiskt svenskt är ju ändå att vara lagom, vi gillar lagom. Lagom varmt och lagom kallt. Vi vill inte ha svettas hemma på sommaren, eller frysa på vintern. Hemmet ska vara lagom, det är ju helt fantastiskt just när livet är lagom och självklart vill vi då ha det så. När jag fick chansen att skriva om detta tog jag den, för så här är det. Jag gillar verkligen tanken på värmepumpar. Jag önskar fler hyresvärdar valde att installera sådana i sina hyreshus. Jag tror nämligen inte att jag talar för mig själv om jag säger att just klimatet i hemmet är viktigt. När man sover på natten och det är kallt så man fryser, jag lovar att ni upplevt detta någon gång? Man får ju nästintill panik, har man tur finns det fler täcken att ta men hur kul är det att sova med dubbla täcken hela vintern? Nog för att det går, men så kul är det inte? Lika så på sommaren, det är så varmt att du tar bort täcket eller byter till ett svalare. Men på natten börjar du frysa och lägger på ett till täckte och börjar svettas, sen fortgår det så. Fram och tillbaka året runt. Nattsömnen blir störd och du blir irriterad, jag tror vi alla upplevt detta. Tänk om då hyresvärdar kunde installera värmepumpar så man hade en i hemmet som fick det där härliga fantastiska lagom som i alla fall jag vill ha. Det skulle ju vara perfekt! Nu vet jag att såna här lösningar är lättare att få till när man äger sin bostad, men borde det inte ligga i hyresvärdarnas intresse att göra så även för sina hyresgäster? Vad tycker ni?

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: