Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Att låna pengar.

Inlägget är i samarbete med Lånapengar.com.

Så här i jultider kan ekonomin vara knapp. Det är då man måste fundera kring hur mycket man borde handla för och vad. Vi ger ju väldigt gärna fina julklappar till varandra, men frågan är bara hur mycket man ska handla för? Vad händer om vi handlar för pengar vi inte har? Kan vi då betala tillbaka? Just sådant måste man tänka till kring innan man lånar pengar med grundtanken, har jag pengar nog att betala tillbaka sen? Har jag ett jobb som ger mig en inkomst som inte försätter mig i någon form av kreditfälla? Säger du ja på båda då är det helt fritt fram att skaffa kontokredit och låna pengar till jul, då är det också väldigt bra att kolla och jämföra olika kontokrediter. Undersök om detta känns rätt för just dig, vilka passar bäst utifrån dina egna behov. Jag tror att det finns en fördel med att låna ibland, livet kan komma med helt oväntade avgifter. Oj där gick visst pumpen sönder, eller nu har kylskåpet slutat fungera. Bilen klarade inte besiktningen och du behöver köpa nya delar till den, och så där fortsätter det kostnader som kanske bidrar till att just du står där vid julen och inser att. Just nu har jag inte möjlighet att betala allt på en gång, det är såna tillfällen som kontokredit kan vara det absolut bästa alternativet för just dig eller ja mig.

Jag har sällan krediter själv, ännu men vid julen brukar jag ta något. Jag ser dock till att betala tillbaka allt på en gång, mest för att jag månaden efter har de pengar som försvunnit på oväntade händelser men också för att inte gå för länge med krediter. Med den saken sagt så är det inget jag tycker är konstigt att ha krediter i flera månader. Sådant är fullt och helt upp till var och en.

Det finns ju fördelar med att handla sina julklappar på kredit, men man bör även påminnas om det negativa. Men som vid alla köp lär du alltid ställa dig själv frågan kring detta med om du klarar av att betala allt i framtiden, beslutet är ju alltid ditt att fatta. När det kommer till ekonomi är det du som är som är experten, du vet om din ekonomi håller för att ta krediter. Så nu kan du ge dig in i julklappsdjungeln med tankar kring ekonomi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.