Den här är bara så underbart att jag är tvungen att dela den. Är inte denna ämnad för nätet så säg?

På nätet så råder det mentaliteten att “Skyll allt på alla andra“, “Ta aldrig ditt eget ansvar“, “Det är alla andras fel om jag missköter mig“, “Mitt liv är viktigare än ditt“, “Jag snor frikostigt andras idéer och säger att de är mina” skulle det vara så att någon kommer på att detta sker och säger ifrån, då känner sig personen som blivit påkommen uthängd eller ännu värre kränkt. Jag tänker att blanketten ovan kan vara ett bra redskap då! Så slipper man gråta ut sina tårar i onödan!

23 kommentarer

 1. Jag förstår inte den rapporten, är det någon som har kränkt någon ?
  Det är fel att kränka andra människor eller nätmobba men ska denna rapport verkligen hjälpa om den gör det så är den en bra ide tycker jag =). Ha en fortsatt trevlig kväll =)
  Therese recently posted..Annandag jul

  1. Det är klart att man aldrig får mobba någon. Men idag slänger folk med ordet kränkt och mobbad så orden snart tappar sin mening. Texten är skriven skämtsamt 😆. Det är menat för att man ska kunna skratta åt saken för folk på nätet är så galet lättkränkta.

 2. Tycker verkligen det är riktigt tråkigt när någon kopierar andras idéer rakt av, absolut kan man inspireras men att kopiera rakt av är ingen schyst stil. Om jag blir inspirerad av någon nämner jag alltid det i inlägget med cred samt frågar om det är okej att låna idén ☺️ Känns tyvärr som många vill sno åt sig äran för något de inte kommit på själva.. Hänt mig flera gånger att folk kopierar rakt av, senast var det min bingo jag gjort där jag fick en utskällning för jag sa ifrån när hen snott min bild & text rakt av..
  Så tröttsamt 😴
  Yela recently posted..Familjetid

  1. Eller hur, så gör jag också. Att bli inspirerad är ju ett fint sätt man då visar man ju vart man fått det ifrån. Jag skriver alltid ut saken först precis som dig. Det är ju vad nätet handlar om att ge och ta tycker jag. Men vissa tycks vara gamar som äter andras saker och tar på sig äran för något de själva kopierat… Säger väl en hel del om dessa människor i och för sig, avsaknad av egen fantasi och uppfinningsrikedom är få människor förunnat 😁

 3. Den är så bra 🙂 Jag och några kollegor fyllde i en sådan och lämnade till vår chef. Några dagar senare kom hon ut till mig och ville prata om den. Hon tyckte den var sååå bra och frågade om hon fick visa ledningsgruppen. Skönt då man kan skratta åt det.

 4. Jag har sett den här på nätet förut och jag tycker att den är så bra. Ordet kränkt används alldeles för ofta och i fel sammanhang känner jag. Att bli kränkt för att man snott någon annans idéer och sedan bli påkommen är ju bara så dumt!
  Hannas krypin recently posted..Jag tror inte på…..

  1. Ja den är helt underbar. Håller med dig, om man snor någons ide och sedan inte hänvisar till vart får man förvänta sig att bli ifrågasatt. Sen det sjukaste är egentligen att folk på nätet tycker synd om den som gjort fel?! De som istället undrar över varför människor snor rakt av, eller kopierar är värsta sorten för att man på ett snyggt sätt påtalar att deg inte är okej att ta andras idéer.
   Då hänger man ut folk?! Det blir liksom helt galet någonstans, den som gjort fel får allas klapp på axeln, medan den som varit utsatt egentligen utmålas som en komplett idiot för att denne hävdade sin rätt.

 5. Hahaha, den använder jag och skickar stundtals till behövande 😉 tur att mina vänner har humor 😀
  Ha en fin avslutning på året, Madeleine!

 6. Den där är så bra! Vet inte med säkerhet vad allt det här handlar om men jag har mina misstankar 😛
  Tråkigt när folk kopierar sånt de märker är ett poppis koncept när man kan hitta på eget. Minns att det var en hel del nallande av idéer och till och med kopierande rakt av när fb-gruppen var ny, och även om det är bevis på att det man gör är bra så är det ju såklart inte kul när det är nåt man själv jobbat med.

  1. Haha ja den är jättebra. Handlar inte om något specifikt utan bara generellt. Man ser sånt här ganska ofta på nätet tycker jag folk som blir kränkta för saker eller tar creed för andras idéer. Bara att titta i diverse debattinlägg på Facebook som tex aftonbladet 😅

   1. Ja, det är ju bokstavligen överallt. Det minsta man kan göra är att länka till källan eller där man hittade det, det är ju inte så svårt egentligen. Vill man spinna vidare på någon annans idé eller inlägg tycker jag det är särskilt viktigt. Det är mycket prat om att inte sno bilder (med rätta) men detsamma bör även gälla annat innehåll.
    Frugan E recently posted..En mysig och lugn jul

    1. Ja är ju så :-o. Håller med, man kan ändå visa lite uppskattning till vart man tagit inspirationen ifrån men jag börjar märka att det är lite så på nätet man plockar saker utan att säga varifrån. Det är ganska trist liksom :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: