Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Mitt fackförbund Lärarförbundet har under flera veckor bråkat om just detta. Jag skriver bråkat, eftersom det kommer massor med ”tyckatillare” som anser att lärare inte har rätten att vara på sociala medier. Tydligen så förstör det yrkets trovärdighet enligt vissa. Att lärare inte får vara offentliga personer utan vi ska alltså vara en ”förebild” hela tiden, och inte befinna oss i världar där vårdnadshavare och elever kan var.

Jag ställer mig helt emot den saken, jag är visserligen specialpedagog numera. Men lärare i grunden, men mitt yrke är inget KALL och vad jag gör på min fritid ska andra skita blanka sjutton i. Jag har haft vårdnadshavare som läst min blogg, och sedan klagat att jag aldrig skriver om deras barn. Jag skulle ALDRIG inkludera eleverna i min blogg, detta är min oas precis som om jag gick på krogen. Men jag är ju olika människor, yrkes Madeleine och privatpersonen Madeleine. Båda två vill få upplopp i livet på olika sätt.

3 kommentarer

  1. Varför skulle inte lärare få vara bloggare eller i sociala medier?
    Klart de får lika mycket som amdra.

    Sedan tycker jag som förälder m.m. att man ska lämna barnen utamför, vilket du klokt gör.

    Så kör på!

  2. Håller helt med dig – man är två olika personer som privat person o i sitt yrke. Jag tänkte såhär när jag läser ditt inlägg – man kan väl vara en förebild som t ex lärare, genom att vara på sociala medier o visa HUR man visar respekt mot andra. Och just det du skriver att du inte alls skriver om ditt jobb, det är din kanal för ditt privata jag. Det är att vara en förebild att visa att man faktiskt inte behöver trassla ihop dom sakerna. Ha en fin helg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa